ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Β.Κικίλιας προανήγγειλε αλλαγές στο 112 – «Θα μας προειδοποιεί και για άλλα πράγματα»

Το 112 θα ενημερώνει για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας, οι γονείς αν θα πάνε τα παιδιά τους σχολείο ακόμη και γαι συναυλίες που αναβάλλονται

Ο Β.Κικίλιας προανήγγειλε αλλαγές στο 112 – «Θα μας προειδοποιεί και για άλλα πράγματα»

Για τις αλλαγές που έρχονται στο 112 μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «με το 112 μπορούμε να έχουμε προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας, μπορούν να ενημερωθούν οι γονείς για το αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, για την εκ περιτροπής εργασία ή την εργασία από το σπίτι, αν κάποιες συναυλίες ή εκδηλώσεις πρέπει να αναβάλλονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν προληπτικές ρυθμίσεις οι οποίες προστατεύουν την κοινωνία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Μιλώντας για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον επενδυτικό οίκο Fitch, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε ότι «είναι μία εθνική επιτυχία γιατί για πολλά χρόνια βρισκόμασταν σε περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, με πολλά προβλήματα. Το ό,τι μπορεί πλέον να αναβαθμίζεται η ελληνική οικονομία, να προσελκύονται παραπάνω επενδύσεις, να αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων και από αυτό να ευημερεί η ελληνική οικογένεια, είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο ελληνικός τουρισμός συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία».

«Δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση, στρεβλώσεις ή αδικίες που υπήρχαν στο παρελθόν, για ανθρώπους που έχουν εργαστεί όλη τη ζωή τους, έπρεπε σιγά – σιγά να αρχίσουν να βλέπουν ότι επιστρέφονται αυτά που είχαν χάσει τα χρόνια της κρίσης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο που αφορούν στον εμπρησμό, ο Β.Κικίλιας τόνισε: «Πλέον δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας, τις περιουσίες και κυρίως τις ανθρώπινες ζωές στα χέρια των λίγων, έναντι της ευημερίας και της ασφάλειας των πολλών. Το νομοσχέδιο έχει στόχευση στην πρόληψη και την ασφάλεια των πολιτών. Ένα από τα μέτρα είναι η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα δηλώνουν αν έχουν καθαρίσει τα σπίτια ή τα οικόπεδά τους. Αν δεν τα έχουν καθαρίσει θα υπάρχει έλεγχος και συνέπειες. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Φλωρίδη γιατί για πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία υπήρχε το αίσθημα της μη τιμωρίας των υπευθύνων. Παύει να υπάρχει το αίσθημα της ατιμωρησίας και θα υπάρχουν επισπεύσεις στις δίκες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν έχουμε κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς και κάποιοι συνεχίζουν να αμελούν και κάνουν μπάρμπεκιου στο δάσος ή καπνίζουν τα μελίσσια τους ή κάνουν χωματουργικές εργασίες και αυτό οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή, απώλεια ζωών, το αμέλημα γίνεται κακούργημα και η μικρότερη ποινή είναι 10 έτη και τα πρόστιμα φτάνουν 50.000 ευρώ», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.