ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι κινήσεις που δείχνουν ότι Β.Κικίλιας-Μ.Βαρβιτσιώτης «τελειώνουν» άμεσα – Δυσαρέσκεια και για τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο

Η κυβέρνηση προχωρά πολύ γρήγορα σε ριζικές αλλαγές στο σχήμα της

Οι κινήσεις που δείχνουν ότι Β.Κικίλιας-Μ.Βαρβιτσιώτης «τελειώνουν» άμεσα – Δυσαρέσκεια και για τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο

Άμεσες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης, η οποία «πνίγηκε» στην κακοκαιρία Daniel, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να τις ανακοινώσει πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο, μετά την πρώτη φάση της διαχείρισης και την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. 

Η κυβέρνηση, η οποία κέρδισε με σχετική ευκολία τις εκλογές, έχει δείξει μια πολύ προβληματική εικόνα τους περίπου δυόμισι μήνες μετά την επανεκλογή της και ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου, μετά και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τόσο τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι, όσο και τις πλημμύρες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκαν σοβαρές αστοχίες στην αντιμετώπιση της τραγωδίας στον Πειραιά, αλλά και στον τρόπο της λειτουργείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα αυτά οδηγούν τον Κ.Μητσοτάκη σε πρωτοβουλίες σε δύο τομείς:

  • Πρώτον σε παρεμβάσεις στην πολιτική προστασία – με αναδιάρθρωση του υπηρεσιακού σχεδιασμού, πρόσληψη ειδικών επιστημόνων και νέο πλαίσιο για την συμμετοχή του στρατού στις έκτακτες ανάγκες
  • Δεύτερον σε διορθωτικές κινήσεις στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η χθεσινή απουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα και την εξαγγελία των μέτρων στήριξης, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και «στοιχήματα» ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εκπροσώπησαν οι δύο υφυπουργοί, κ.κ. Τριαντόπουλος και Τούρνας, και όχι και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, είναι ενδεικτικό του άσχημου κλίματος που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κ. Κικίλια.

Βαρύ αντίστοιχα είναι και το κλίμα και για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, στον οποίο πολλοί χρεώνουν αστοχίες, από την εποχή της φωτιάς που έκαψε μέρος της αεροπορικής βάσης στην Αγχίαλο του Βόλου, έως και στην αργοπορία στην παρέμβαση του στρατού στις καταστροφικές πλημμύρες.

Σε επίπεδο υπουργών, στο «στόχαστρο» βρίσκεται και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την πρωτοφανή τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη και τις ατυχείς δηλώσεις του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι ήδη έχει… αποφασιστεί και ποιος θα είναι ο διάδοχος του.

Απαντήσεις για όλα δεσμεύεται ο Πρωθυπουργός

Για απαντήσεις για όλα, παρέπεμψε ο Πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι ως το Σάββατο, θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαχείρισης της κρίσης σε κάθε επίπεδο, και όσον αφορά στον συντονισμό για τη στήριξη των πλημμυροπαθών αλλά και σε… πολιτικό επίπεδο, με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.