
Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε κάθε μορφή «επαναστατικής γυμναστικής» γύρω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπερασπιζόμενος την πρόσφατη τροπολογία για την προστασία του ιστορικού σημείου.
«Όχι κιθάρα και τσιγαράκι εκεί που τιμούμε τους ήρωες», τόνισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους – όπως είπε – «επένδυσαν στο μπάχαλο και στην προβοκάτσια».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «ο νόμος πλέον εφαρμόζεται, όπως στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα», ενώ υπογράμμισε ότι η τροπολογία κρίθηκε αναγκαία «γιατί δεν ήμασταν όλοι στην ίδια σελίδα». Εξήρε, μάλιστα, τον επαγγελματισμό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία – όπως είπε – «αντιμετώπισε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις» κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για αντιφάσεις: «Πριν λίγες μέρες χαρακτήριζαν την τροπολογία αντισυνταγματική και τώρα τη λένε περιττή. Δεν γίνεται και τα δύο», σχολίασε με αιχμή.
Παράλληλα, διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση στον ορίζοντα του πρωθυπουργού». Τόνισε, ακόμη, ότι οι σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο», ενώ χαρακτήρισε τα περί αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία «παραμύθια της Χαλιμάς».
«Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, εφαρμόζει τους νόμους και προχωρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως ο σεβασμός στα εθνικά σύμβολα δεν είναι διαπραγματεύσιμος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.