ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΥΠΕΣ στις ΗΠΑ για την ενδυνάμωση των σχέσεων της ομογένειας με το ελληνικό κράτος

Ενδιαφέρον να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια οι ομογενείς

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΥΠΕΣ στις ΗΠΑ για την ενδυνάμωση των σχέσεων της ομογένειας με το ελληνικό κράτος

Περιοδεία της γγ Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ στις ΗΠΑ για την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ελλήνων της διασποράς με το ελληνικό κράτος.

Περιοδεία στις ΗΠΑ πραγματοποίησε κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Μπαλέρμπα, από τις 24 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε διαδοχικά τη Βοστώνη, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, πολιτείες στις οποίες διαβιεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών και είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν πέραν από την ενίσχυση των πολιτισμικών και συναισθηματικών δεσμών των συμπατριωτών μας με την Ελλάδα, η ενημέρωσή τους για τις αλλαγές στην κτήση ιθαγένειας, την απλοποίηση των συναλλαγών των Ελλήνων της Διασποράς με το ελληνικό κράτος καθώς και για τη δυνατότητα που έχουν πλέον (όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις) να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Ενδιαφέρον να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια οι ομογενείς

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικά υψηλό υπήρξε το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ομογενειακές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των ομογενών μας για τη δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να ανανεώσουν τους δεσμούς τους με το ελληνικό κράτος, είτε για συναισθηματικούς σκοπούς, είτε επειδή διαθέτουν περιουσία στη χώρα μας, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μερίδα ομογενών για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και άλλους εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ είχε επίσης και συναντήσεις εργασίας με ακαδημαϊκά και επιστημονικά σωματεία ομογενών και μέλη της Ομογένειας που διαπρέπουν στις ΗΠΑ και εργάζονται υπέρ της προβολής της πατρίδας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μετέβησαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερώσουν τους Έλληνες της Διασποράς για ζητήματα που αφορούν στην ενδυνάμωση της σχέσης τους με το ελληνικό κράτος και στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.