ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού

Ήταν υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Α.Σαμαρά

Ποια είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού

Σε κυβερνητική θέση επιστρέφει η Όλγα Κεφαλογιάννης, η οποία ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού. 

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η κ. Κεφαλογιάννη κατήλθε υποψήφια στην Α’ Αθήνας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εκλέγεται βουλευτής από το 2007 έως και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν υπουργός Τουρισμού από το 2012 έως το 2015 στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Γεννημένη στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη, ενώ είναι ανιψιά του γνωστού επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο (LLB) το 1997. Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων (LLM) στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King’s College London) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2006).

Ως δικηγόρος έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε για μια διετία ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Διετέλεσε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει γραμματέας της Βουλής και κοινοβουλευτικών επιτροπών. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους.] Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 3 Μαΐου 2021 παντρεύτηκε τον μουσικοσυνθέτη Μίνωα Μάτσα με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες και είναι γονείς διδύμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.