Η οργή των πολιτών υποχρεώνει τον Κ.Μητσοτάκη σε νέο (!) διάγγελμα – Σήμερα στις 19:00

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό ρεύμα

Η οργή των πολιτών υποχρεώνει τον Κ.Μητσοτάκη σε νέο (!) διάγγελμα – Σήμερα στις 19:00

Σήμερα στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνήθη επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου θα εμφανιστεί πρώτος και μόνος σήμερα το απόγευμα στις 7 για να ανακοινώσει μέτρα μείωσης των δυσθεώρητων τιμών ενέργειας. Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή, θα εμφανιστούν και οι αρμόδιοι υπουργοί για να εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές αναμένεται να ανακοινωθούν παρεμβάσεις στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ρεύματος. Στη λιανική τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί μικρή ποσοστιαία προσαύξηση στην επιδότηση για τον Μάιο και τον Ιούνιο για καταναλώσεις έως 300 κιλοβάτ.

Από το Μαξίμου έχει διαρρεύσει, επίσης, ότι θα δοθούν αναδρομικές επιδοτήσεις για τους τελευταίους έξι μήνες σε καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατωρών που αφορούν πρώτη κατοικία, με εισοδηματικά κριτήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και κάποιο είδους πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά από τον Ιούλιο και μετά ενώ ερώτημα παραμένει εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα ανακοινώσει και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.