ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έσπασε το απόρρητο ο Γ.Γεραπετρίτης – Παραδέχθηκε επαφές με Π.Κοντολέοντα

Έσπασε το απόρρητο της Επιτροπής ο Γ.Γεραπετρίτης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έσπασε το απόρρητο ο Γ.Γεραπετρίτης – Παραδέχθηκε επαφές με Π.Κοντολέοντα

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς μετά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος την Πέμπτη έκανε «θρύψαλα» κάθε έννοια απορρήτου, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας την Παρασκευή σε ραδιόφωνο έσπασε το απόρρητο της Εξεταστικής Επιτροπής, παραδεχόμενος ότι είχε επαφές με τον Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι είχαν συναντήσεις, ο κ. Γερπετρίτης έκανε λόγο για «βαριά χυδαιότητα και σχέδιο σπίλωσης». 

«Ο Γεραπετρίτης δεν ήξερε και ο Κοντολέων δεν είπε τίποτε από αυτά» δήλωσε για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και στη συνέχεια έσπασε το απόρρητο, υποστηρίζοντας τι κατέθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ:

«Δεν συμμετέχω στην επιτροπή αλλά από τη στιγμή που διέρρευσαν και κατέστησαν δημόσια αυτά τα δημοσιεύματα και οι χυδαιότητες, για λόγους δικής μου αυτοπροστασίας οφείλω να τα μεταφέρω: Ο κ. Κοντολέων ερωτήθηκε ρητώς αν γνώριζε (σ.σ. ο Γεραπετρίτης) οτιδήποτε για τα θέματα των επισυνδέσεων και η απάντησή του ήταν ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτε και καθόλου. Άρα υπήρξε ρητή και κατηγορηματική απάντηση ότι εγώ δεν γνώριζα τίποτα. Τι είπε ο κ. Κοντολέων; Το αυτονόητο ότι με τον κ. Γεραπετρίτη συζητήσαμε κάποιες φορές για θέματα νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορούσαν την ΕΥΠ».

«Όπως μιλώ με όλους τους υπουργούς και υπηρεσίες για τα θέματα νομοθετικού προγραμματισμού, έτσι ελάχιστες φορές μίλησα και με τον κ. Κοντολέοντα. Βεβαίως και μίλησα πολύ λίγες φορές για τα νομοθετικά θέματα, ο ίδιος ο Κοντολέων είπε ότι ο άνθρωπος δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις νόμιμες επισυνδέσεις και από αυτά που σας λέω που υποθέτω ότι είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, εξήγαγε η αντιπολίτευση ότι ο Γεραπετρίτης γνώριζε για τα των παρακολουθήσεων», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε:

«Δεν ήταν δουλειά μου να γνωρίζω, δεν φθάνουν εδώ (σ.σ.: στο Μέγαρο Μαξίμου) πληροφορίες για το ποιοι παρακολουθούνται. Αυτό που φθάνει από την παρακολούθηση είναι μόνο το περιεχόμενο κάποιας συνομιλίας, εάν έχει προκύψει ένα θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας».

«Εγώ αντιλαμβάνομαι απολύτως την κατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ήθελα να μάθω επακριβώς το λόγο, και από την πρώτη ημέρα από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο, το διοικητή της ΕΥΠ […] το θέμα κλείνει με έναν τρόπο: να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης και στη συνέχεια αξιολογεί ο ίδιος», συνέχισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας: «Καταλαβαίνω απολύτως το θυμό του κ. Ανδρουλάκη, είναι πρόβλημα όταν ένας αρχηγός υφίσταται αυτού του τύπου τη βάσανο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι της τοποθέτησης Γεραπετρίτη είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης από το περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος κάνοντας ουσιαστικά «θρύψαλα» κάθε έννοια απορρήτου υποστήριξε ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, είπε ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας βρισκόταν υπό παρακολούθηση επί των ημερών του. Αποτελεί μάλιστα οξύμωρο το ότι ο κ. Κυρανάκης δέχθηκε επικρίσεις από άλλα γαλάζια στελέχη της Εξεταστικής Επιτροπής για τις on camera δηλώσεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.