Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων

Στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας βρέθηκε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και διαπίστωσε από κοντά την αλληλεγγύη των Πολωνών.

Από το σημείο εισόδου στο Dorohusk, το οποίο βρίσκεται περίπου 300 χλμ από την Βαρσοβία, έχουν περάσει έως σήμερα πάνω από 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί. Παράλληλα, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων που λειτουργεί στην πόλη Chelm (20χλμ από τα σύνορα), όπου είδε από κοντά το ανθρωπιστικό δράμα που έχει προκαλέσει η ρωσική επέμβαση. Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί σε ένα παλιό σούπερ μάρκετ το οποίο ανακατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.

Εκεί συνάντησε μια Ουκρανή μητέρα με το παιδί της και το σκυλί τους, την Έλσα, που εγκατέλειψαν τη χώρα αφήνοντας πίσω τον πατέρα της οικογένειας για να πολεμήσει.

Την κίνηση του υπουργού να βρεθεί στα σύνορα χαιρέτησαν τόσο ο Πολωνός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Konrad Szymanski όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Pawel Jablonski, τους οποίους είχε συναντήσει νωρίτερα στη Βαρσοβία.

VarvitsiotisPoloniaUkrania
VarvitsiotisPoloniaUkrania2
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πήρε όμως τα εύσημα και από τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος έγραψε στον Έλληνα υπουργό στο twitter «Bravo well done», ενώ και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επικρότησε την πρωτοβουλία του.