Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χ.Σταϊκούρας – Θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Το πρόγραμμά του

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χ.Σταϊκούρας – Θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Ειδικότερα, αύριο ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις, με βάση τις Εαρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Eurogroup, στηριζόμενο στις επικαιροποιημένες οικονομικές προοπτικές, θα συζητήσει την κατάλληλη πολιτική αντίδραση, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, με έμφαση στις δημοσιονομικές πολιτικές.

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υποβληθείσες υποψηφιότητες για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και ενημέρωση για τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα επικαιροποιημένα προσχέδια προϋπολογισμού της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

Στη συνέχεια, το Eurogroup θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο προγράμματος εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.

Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Τσέχο ομόλογό του, κ. Zbyněk Stanjura, ενόψει της Τσεχικής Προεδρίας της Ε.Ε. το Β΄ εξάμηνο του 2022.

Μεθαύριο, Τρίτη, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβαση της στην Ουκρανία.

Το Ecofin αναμένεται επίσης να καθορίσει τη θέση του (γενική προσέγγιση) όσον αφορά τον αναθεωρημένο κανονισμό για τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια. Ο κανονισμός αυτός θεσπίζει ενιαίους κανόνες για την αδειοδότηση, τις επενδυτικές πολιτικές και τους όρους λειτουργίας των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των τμημάτων τους που διατίθενται στην Ένωση ως ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια (ΕΜΕΚ). Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και διοχέτευση κεφαλαίων σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον στόχο της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι Υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν σχετικά με τη συνέχεια που θα δοθεί στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.