ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κ.Χατζηδάκης για την κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofin

Η ατζέντα της συνεδρίασης

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κ.Χατζηδάκης για την κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofin

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Ecofin.

Από την ατζέντα ξεχωρίζει η συζήτηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας, με τις διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ να είναι έντονες.

Σύμφωνο Σταθερότητας

Το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα επιδιώξει μια προσέγγιση σχετικά με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης.

Η μεταρρύθμιση αποτελείται από τρεις προτάσεις:

  • έναν κανονισμό για τον αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών και την πολυμερή δημοσιονομική εποπτεία
  • έναν κανονισμό για την επιτάχυνση και την αποσαφήνιση της εφαρμογής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος
  • οδηγία σχετικά με τις απαιτήσεις για τα δημοσιονομικά πλαίσια των κρατών μελών

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνολικά δεν είναι τόσο θετική, για αυτό και οι πιθανότητες που δίνουν οι αναλυτές για μια συμφωνία την Παρασκευή είναι μικρές.Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν, ότι το «μπαλάκι» μπορεί να μεταφερθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας ή ακόμα χειρότερα, η συμφωνία να πάρει παράταση για τις αρχές του νέου έτους.

Ψηφιακό ευρώ

Η Προεδρία θα παρουσιάσει έκθεση προόδου σχετικά με τη «δέσμη μέτρων για το ενιαίο νόμισμα». Η δέσμη αποτελείται από μια πρόταση που καθορίζει το νομικό πλαίσιο για την πιθανή εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ανάκαμψη και ανθεκτικότητα

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία της εφαρμογής του πλαισίου διευκόλυνσης ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF).

Το Συμβούλιο θα επιδιώξει να εκδώσει εκτελεστικές αποφάσεις για την έγκριση τροποποιημένων σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, που υποβλήθηκαν από ορισμένα κράτη μέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα κράτη μέλη έχουν υποβάλει τροποποιήσεις στα εθνικά τους σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας τουλάχιστον μία φορά, για να αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες επιχορηγήσεις REPowerEU, να αιτηθούν διαθέσιμα δάνεια ή να λάβουν υπόψη την επικαιροποιημένη κατανομή του RRF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.