Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Χ.Σταϊκούρας για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Το πρόγραμμά του

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Χ.Σταϊκούρας για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις και οι αλλαγές πολιτικών στην ευρωζώνη μέσα στο υφιστάμενο διεθνές πλαίσιο και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ευρωζώνη, με βάση το άρθρο IV του καταστατικού του Ταμείου.

Το Eurogroup θα συζητήσει, επίσης, την κατάσταση του προϋπολογισμού της ευρωζώνης ως συνόλου και τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής για το 2023. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμα συζήτηση για τις πιθανές επιπτώσεις του ψηφιακού ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στη χρήση μετρητών, καθώς και συζήτηση, στο πλαίσιο της ένταξης της Κροατίας στην ευρωζώνη, σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Κανονισμό του Συμβουλίου αναφορικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Το πρόγραμμα του Σταϊκούρα

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο θα συνεχίσει τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή του ESM. Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με την Ολλανδή ομόλογό του, Sigrid Kaag.

Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα συζητηθούν η υιοθέτηση του ευρώ από την Κροατία, η πορεία των εργασιών όσον αφορά την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η τσεχική Προεδρία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της στον τομέα των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων και το πρόγραμμα εργασιών της για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2022, ενώ αναμένεται να εγκριθούν συμπεράσματα σχετικά με τις εμπεριστατωμένες επισκοπήσεις του 2022, στο πλαίσιο της διαδικασίας μακροοικονομικών ανισορροπιών την οποία προβλέπει το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.