ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμά των αστυνομικών»

«Εξετάζουμε το πάγιο αίτημα των αστυνομικών - που δεν έλυσε ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ»

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμά των αστυνομικών»

Στοιχεία που δείχνουν ότι η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο.

«Εξετάζουμε το πάγιο αίτημα των αστυνομικών – που δεν έλυσε ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη τόνισε πως «έχει εκτοξευτεί το πρόβλημα στα σύνορα» εξηγώντας πως «μέχρι σήμερα έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα. Επίσης ενημερώνω τη Βουλή μια πηγή εγκληματικότητας προέρχεται από τους μετανάστες. Έχουμε συλλάβει φέτος 35.000 παράνομους μετανάστες».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την εγκληματική πολιτική και να μην βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τον παράγοντα της παράνομης μετανάστευσης. Αποτελεί τεράστιο θέμα. Γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας» είπε ο Υπουργός σε άλλο σημείο για να προσθέσει «και σήμερα που μπήκαμε στο Νοέμβριο υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα. Αυτό απαιτεί πολλές δυνάμεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση στην εξιχνίαση εγκλημάτων ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των αστυνομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.