ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ο Πολάκης άγγιξε τα όρια της τρομοκρατίας – Αυτή η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών»

Τι ανακοίνωσε για τον φράκτη στον Έβρο

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ο Πολάκης άγγιξε τα όρια της τρομοκρατίας – Αυτή η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών»

Για τον Παύλο Πολάκη και για τον φράχτη στον Έβρο μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και καταδίκασε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ενώ τόνισε ότι τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να εκλείψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι υποχρέωση κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος να καταδικάσει συνειδητά τέτοιου είδους απαράδεκτες, εξτρεμιστικές, φασιστικής νοοτροπίας και έμπνευσης αναρτήσεις, οι οποίες βάλουν ευθέως εις βάρος της δημοκρατίας, εις βάρος της χώρας μας και του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επειδή δεν μας αρέσουν κάποιος δημοσιογράφος, δικαστικός λειτουργός, που συμμετέχει στον πολιτικό βίο, πρέπει να πάψει να υπάρχει.

Ο Πολάκης εδώ στην πραγματικότητα, άγγιξε τα όρια της τρομοκρατίας και εκπροσωπεί μία βαθιά ολοκληρωτική αντίληψη, διχαστική, παραπέμπει σε πολλά χρόνια πίσω και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος στις μέρες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε στη συνέχεια: «Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κ. Πολάκης, φαίνεται να αντιτίθεται στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι, αν αυτή η αντίθεση έχει ξεριζωθεί ή δεν έχει ξεριζωθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Τέτοιου είδους αντιλήψεις είχα εκφραστεί με το περίφημο “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, δεν μπορεί να το ξεχάσει κανένας αυτό. Η αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να φύγει πλέον, από αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει να αποδεχθεί τις θεσμικές λειτουργίες, αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλους χωρίς καμία εξαίρεση».

Αυτή η εξέλιξη μεταβάλει τα δεδομένα των εκλογών, λέει ο Θεοδωρικάκος

«Πιστεύω, ότι η εξέλιξη αυτή στο ΣΥΡΙΖΑ, μεταβάλει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των εκλογών. Από την μία πλευρά υπάρχει η πρόταση της ΝΔ, υπεύθυνη, σοβαρή, εγγύηση της σταθερότητας για τη χώρα και για τη βιώσιμη προοπτική, την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη, σε καλύτερες συνθήκες από τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Από την άλλη υπάρχει η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας, καθώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι παραδομένη σε έναν εσωκομματικό εμφύλιο», ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωρικάκος για το πως θα επηρεάσει εκλογικά η υπόθεση Πολάκη.

Σχετικά σε ερώτηση για την επικείμενη καρατόμηση του Παύλου Πολάκη, από τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι μία σοφή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ προς τον «μεσαίο χώρο», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σχετικά: «Η ζωή θα δείξει τι τελικά θα είναι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε πολύ λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοιτάξει στον καθρέπτη για να κάνει αυτοκριτική και δεν θέλησε να αποτινάξει από πάνω του τις φασιστικές αντιλήψεις όπως του Πολάκη, το οποίο θέλησε να κάνει μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Άρα και η αξιοπιστία της πράξης μπαίνει σε ερωτηματικό και η αποτελεσματικό της, καθώς πιστεύω ότι είναι πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τέτοιες αντιλήψεις. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν και δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο σε αυτό το χώρο, αλλά γιατί του επιτράπηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει έναν πολύ ισχυρό ρόλο και επομένως υπάρχει ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Μέσα στην εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση για τον φράχτη στον Έβρο

Σε ότι αφορά τα σύνορα στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε «ότι το βλέμμα μας είναι πάντα εκεί, είμαστε σε ετοιμότητα γιατί τα σύνορά μας πρέπει να είναι εγγυημένα και η ασφάλειά μας περνά από εκεί. Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έχουμε πάνω από 10.000 παράνομους μετανάστες, που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα αλλά η παρουσία της Αστυνομίας και των ακριτών μας εκεί έχει βάλει φραγμό.

Για τον λόγο αυτό έχουμε επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη. Προχωράμε στα επόμενα 35χλμ που θα κοστίσουν 100 εκατ. ευρώ και καλύπτονται πλήρως από τον εθνικό μας προϋπολογισμό. Η σύμβαση θα υπογραφεί αυτή τη βδομάδα και οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως με στόχο σε δέκα μήνες να είναι έτοιμος.

Επειδή όμως μας ενδιαφέρει η κατασκευή του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, γίνεται προσπάθεια και από τον πρωθυπουργό ώστε να λάβουμε και ευρωπαϊκά κονδύλια γιατί η Ευρώπη χρωστάει ένα έμπρακτο ευχαριστώ στην Ελλάδα για τη δουλειά που κάνει και ασφαλίζει τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.