ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Θ.Λιβάνιος για επιστολική ψήφο: «Αφορά όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς επίκληση δικαιολογίας»

«Δεν υπάρχει κανένα κόστος που να βαραίνει τους εκλογείς» είπε

Θ.Λιβάνιος για επιστολική ψήφο: «Αφορά όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς επίκληση δικαιολογίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής ότι «η επιστολική ψήφος αφορά όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, όπου κι αν κατοικούν, δεν χρειάζεται επίκληση καμίας δικαιολογίας».

Ερωτηθείς αν η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λόγω της μεγάλης αποχής στην εκλογική διαδικασία δήλωσε: «Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες για την αποχή, νομίζω πως η επιστολική ψήφος είναι θεσμική λύση και θα ενισχύσει τη συμμετοχή, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται διεθνώς και θα αποτελέσει κίνητρο».

«Αν κάποιος έχει επιλέξει επιστολική ψήφο δεν θα μπορεί να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα. Με μία εξαίρεση την οποία εισάγουμε γιατί κάποιος μπορεί να μην πρόλαβε ή να μετάνιωσε. Όποιοι εκλογείς έχουν εγγραφεί στην επιστολική ψήφο και δεν έχει παραληφθεί ως τις 5 η ώρα του Σαββάτου ο φάκελός τους από την επιτροπή που θα συγκροτηθεί τότε θα μπορέσουν να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα», δήλωσε ο Θ. Λιβάνιος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διαδικασία είναι απλή και δοκιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο απλώς το ψηφοδέλτιο θα είναι λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

«Κανένα κόστος για τους εκλογείς»

«Δεν υπάρχει κανένα κόστος που να βαραίνει τους εκλογείς», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«40 μέρες πριν τις εκλογές, μέχρι τις 28 Απριλίου, οι πολίτες θα πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς του TAXIS στον gov.gr και να υποβάλλουν αίτηση ώστε να εγγραφούν στη διαδικασία επιστολικής ψήφου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.