Θ.Πλεύρης: «Δεν θα επιστρέψουμε σε υποχρεωτικά μέτρα αλλά είμαστε έτοιμοι για τη λήψη κάποιων»

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την πορεία του κορωνοϊού

Θ.Πλεύρης: «Δεν θα επιστρέψουμε σε υποχρεωτικά μέτρα αλλά είμαστε έτοιμοι για τη λήψη κάποιων»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε σε πρωινή εκπομπή και υποστήριξε ότι το καλοκαιρινό κύμα του κορωνοϊού, το οποίο έδωσε πολλές νοσηλείες σε απλές κλίνες, βρίσκεται σε αποκλιμάκωση. 

Το φθινόπωρο, πάντως, αναμένεται νέα αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πλέον, βρισκόμαστε σε μια φάση της πανδημίας, κατά την οποία έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, αντιικά φάρμακα και παρά τις μεταλλάξεις, μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, είπε ο κ. Πλεύρης. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους, ότι δεν θα επιστρέψουμε σε υποχρεωτικά μέτρα ή μέτρα περιορισμού και απομόνωσης, πρόσθεσε. Θα παραμείνουμε στη λογική των ισχυρών συστάσεων, ειδικά προς τον ευάλωτο πληθυσμό, ενώ η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε χώρους όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία, κλειστούς χώρους πλοίων.

Ωστόσο, αν υπάρξει διαφορετική δυναμική στην πανδημία, “είμαστε έτοιμοι και για τη λήψη κάποιων ήπιων μέτρων” διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι το πρωτόκολλο θα αποφασιστεί προς το τέλος Αυγούστου, ώστε να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όπως δήλωσε, όμως, η λογική των ήπιων μέτρων κυριαρχεί και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν ήδη διαφορετικά σενάρια για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ ρόλο παίζει και η περσινή εμπειρία από το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, λειτούργησε υποδειγματικά. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.