ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας

«Οι μεγάλες παραγγελίες θα έρθουν αφού θα έχουν προσαρμοστεί τα εμβόλια στις μεταλλάξεις»

Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα της άρσης υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των «ειδικών», αλλά και για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου.

Αρχικά σημείωσε πως «όταν αποφασίσαμε να άρουμε τα μέτρα από την 1η Απριλίου υπήρξε μια φοβερή αντιπολιτευτική κριτική ότι το κάνουμε κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών, μετά από ένα μήνα, από την Κυριακή του Πάσχα έχουν περάσει 3 εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση που δεν δείχνει ότι μπορεί να ανατραπεί το καλοκαίρι αλλά είμαστε σε επιφυλακή για το φθινόπωρο».

«Δεν έχουμε καμία αύξηση στους σοβαρούς δείκτες όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα παραπάνω» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ειδικά για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ο υπουργός Υγείας είπε ότι «η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η μάσκα όπου είναι απαραίτητη π.χ. τα νοσοκομεία και οι χώροι που φροντίζονται ευάλωτα άτομα» ενώ ειδικά για μέσα μαζικής μεταφοράς παρατήρησε ότι «είναι και τα αστικού τύπου στα λεωφορεία και το μετρό όπου δεν δηλώνονται επιβάτες και άρα υπάρχει συνωστισμός αλλά και τα πλοία και τα αεροπλάνα όπου υπάρχει κατεύθυνση της ΕΕ για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας»

«Προφανέστατα θα υπάρχουν μέσα που θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο επειδή υπάρχει συνωστισμός αλλά υπάρχουν και εκείνα στα οποία δεν υπάρχει συνωστισμός. Για εμάς το μέτρο της μάσκας είναι ήπιο και θέλουμε να είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός και όχι δογματικά ως διοικητικό μέτρο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την τέταρτη – ενισχυτική – δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για προβληματισμό όταν βλέπει μια κοινωνία ότι επανέρχεται στην κανονικότητα να χτυπάμε το καμπανάκι από τον Σεπτέμβριο και μετά.

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ. Ακόμα και στις συνθήκες που δεν υπήρχε κορωνοϊός και υπήρξε έξαρση της κοινής γρίπης υπήρχε πίεση στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η πανδημία δεν έχει εξαλειφθεί. Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί ο εμβολιασμός. Με τον κ. Θεμιστοκλέους κάνουμε τα σενάρια για το πότε θα χρειαστεί η τέταρτη δόση σε όλους. Έχουμε μιλήσει με τις εταιρείες και οι μεγάλες παραγγελίες θα έρθουν αφού θα έχουν προσαρμοστεί τα εμβόλια στις μεταλλάξεις» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο και μια λεπτή ισορροπία όχι για λόγους επιδημιολογικούς αλλά για τη μοναδικότητα της στιγμής ώστε να μην εκτεθούν άτομα σε κίνδυνο μόλυνσης στο πιο κρίσιμο 10ημερο που έχουν αυτά τα παιδιά» συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονο προβληματισμό για τα σχολεία γιατί έχουν δύο εβδομάδες λειτουργίας μέχρι να κλείσουν. Ούτως ή άλλως οι δραστηριότητες τους θερινούς μήνες είναι περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.