ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Πλεύρης για το έγκλημα στα Τέμπη: «Προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί»

«Ντρέπομαι αυτούς τους γονείς» δήλωσε χαρακτηριστηκά μεταξύ άλλων

Θ.Πλεύρης για το έγκλημα στα Τέμπη: «Προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρη, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, δήλωσε πως «προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί», ενώ είπε πως αισθάνθηκε ντροπή απέναντι στους γονείς των θυμάτων.

«Προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί», τόνισε καλεσμένος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ μιλώντας για τις πρώτες ώρες στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τα οποία τέθηκαν σε έκτακτη εφημερία για να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες τραυματίες, ανέφερε πως βρέθηκε ο ίδιος από την αρχή σε κάτι που έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη», όπως είπε.

Καλεσμένος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ μιλώντας για τις πρώτες ώρες στα νοσοκομεία που τέθηκαν σε έκτακτη εφημερία για να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες τραυματίες, ανέφερε πως βρέθηκε ο ίδιος από την αρχή σε κάτι που έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη», όπως είπε.

«Στις 3.30 – 4.00 που έφτασα στο Νοσοκομείο, ήταν ώρα που πλέον δεν έβγαιναν ζωντανοί από το τρένο. Μετά στο Πανεπιστημιακό πήραμε την απόφαση με την ιατροδικαστή να πηγαίνουν σε ένα σημείο οι σοροί, και είχαμε τη λίστα των ασθενών και τη δείχναμε στους συγγενείς κι αν δεν έβλεπαν το όνομα του δικού τους στη λίστα των ασθενών, τους οδηγούσαμε στο αμφιθέατρο όπου εκεί οι ψυχολόγοι του εξηγούσαν ότι πλέον όσοι έρχονται από το τρένο δεν είναι πλέον τραυματίες, αλλά νεκροί», ανέφερε.

Οι νεκροί, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρης, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν σε κατάσταση αναγνώρισης.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές να αντικρίζεις γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα να είναι ζωντανά. Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι ήταν να εξηγείς στους ανθρώπους ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται και πρέπει να γίνει DNA».

Η εικόνα των γονιών που αναζητούσαν τα παιδιά τους, ξεπερνά τον οποιονδήποτε, είπε.

«Εγώ ήμουν στην υποδοχή με τους ψυχολόγους που μιλούσαν στους γονείς.΄Ενιωσα ότι έπρεπε να είναι εκεί και η κορυφή των πολιτικά προϊσταμένων των νοσοκομείων, ώστε αυτοί οι άνθρωποι μέσα στον πόνο τους να μπορούν να πάρουν κάποιες απαντήσεις. Όλοι οι άλλοι μιλάμε θεωρητικά. Και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν πολύ έμπειροι έσπαγαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.