ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θ.Πλεύρης: «Ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο – Μετά από 2 χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα»

Πάσχα στο χωριό, αλλά... με προσοχή

Θ.Πλεύρης: «Ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο – Μετά από 2 χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα»

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ένας μήνας έχει μείνει για το τέλος στα μέτρα για μη εμβολιασμένους σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Και παρότι η κατάργηση και η επιστροφή τους χωρίς rapid test σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης πάει για τις 2 Μαΐου, οι αλλαγές στις ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών έφεραν νέα δεδομένα.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με τον Επιτάφιο και την Ανάσταση, δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο, ότι θα υπάρχει προσέλευση στις Εκκλησίας. Θα υπάρξει. Θα υπάρξει σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμό αλλά μετά από δύο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα που έχει μια μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικόητα που δεν δημιουργεί την ίδια πίεση με τις προηγούμενες ως προς την πίεση από βαριές νοσηλείες. Υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες καθώς το ΕΣΥ λειτουργεί και με τα non covid περιστατικά αλλά δεν υπάρχει πίεση στις βαριές νοσηλείες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί στο σύνολό τους ότι ακόμα και με την ίδια μετάλλαξη επειδή θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς μήνες σε μεγαλύτερη πίεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.