Θ.Πλεύρης: «Όσο διαρκεί η πανδημία δεν θα γίνει άρση της αναστολής στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

«Δεν θέλω όμως να κλείνω μάτι και να δίνω ελπίδες, πρέπει να εμβολιαστούν»!

Θ.Πλεύρης: «Όσο διαρκεί η πανδημία δεν θα γίνει άρση της αναστολής στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επανέλαβε από τη Βουλή, την απόφαση της κυβέρνησης να μην άρει την αναστολή στους εργαζόμενους του Συστήματος Υγείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις θέσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, σημειώνοντας ωστόσο πως η ημερομηνία άρσης της αναστολής (31/12/22) είναι μια «δυναμική διαδικασία».

«Η βούληση κυβέρνηση έχει αποτυπωθεί! Όσο διαρκεί η πανδημία με τα χαρακτηριστικά της ασχέτως αν πηγαίνουμε με αποκλιμάκωση δεν θα οδηγηθούμε σε άρση αναστολής», είπε και πρόσθεσε:

«αν αλλάξουν τα δεδομένα θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα. Δεν θέλω όμως να κλείνω μάτι και να δίνω ελπίδες, πρέπει να εμβολιαστούν και το γεγονός ότι δεν το κάνουν είναι δική τους επιλογή, όμως είναι και επιλογή της πολιτείας ότι αυτός που παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της αντιπολίτευσης πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα της πανδημίας, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει την επιστροφή των ανεμβολίαστων στην εργασία τους, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε:

«Οι υγειονομικοί συνδυάζονται με τη συνολική εικόνα της πανδημίας που δεν έχει φύγει. Δεν έχει αλλάξει κάτι για τους ανεμβολίαστους. Έχουμε το όριο της 31/12 που είναι δυναμικό φαινόμενο. Θεωρητικά σε μια προσέγγιση που ευοδώνεται το θετικό σενάριο θα μπορούσε να υπάρχει άλλη απόφαση.

Στη παρούσα φάση υπάρχει πανδημία και προετοιμαζόμαστε για τον Σεπτέμβρη. Ειδικά για το κομμάτι των γιατρών και νοσηλευτών- σε αντιδιαστολή με το διοικητικό προσωπικό- οι απαιτήσεις πολιτείας είναι μεγαλύτερες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.