ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Πλεύρης: Σε αυτά τα μέρη δεν θα φύγει ποτέ η μάσκα για τον κορωνοϊό

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Θ.Πλεύρης: Σε αυτά τα μέρη δεν θα φύγει ποτέ η μάσκα για τον κορωνοϊό

Στη χρήση της μάσκας για τον κορωνοϊό και στο πότε και πού αναμένεται αυτή να αρθεί αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Παρασκευής, ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προχωρά για την 1η Ιουνίου εξηγώντας ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός. 

Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι κάποια μέτρα για τον κορωνοϊό ήρθαν για να μείνουν, καθώς παρά την κατάργηση των μέτρων θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες σε μια σειρά από μέρη.

«Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό» τόνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου – σήμερα τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνο οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα – «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το ECDC».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.