ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες

Με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες

Παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις από την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποίησεις στη δομή ανηλίκων.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας πως οι καταγγελίες είναι πράγματι σοκαριστικές.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών χθες με δική του απόφαση, το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που έχει δώσει στον οργανισμό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

«Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως Υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά.

Χθες, με δική μου απόφαση, το Υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

Σημειώνεται ότι χθες επίσης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ακύρωσε την παραχώρηση ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη συζήτηση, επί της αρχής, του σχεδίου νόμου για τον «Εξορθολογισμό ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απέσυρε το άρθρο 32 του νομοσχεδίου που αφορά τη μεταβίβαση ακινήτου του ΕΦΚΑ προς την «Κιβωτό του Κόσμου» μέχρι -όπως είπε- να διαλευκανθεί η υπόθεση των καταγγελιών που έχουν υπάρξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.