ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Σπανάκης για 6ήμερη εργασία: «Προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας»

Επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη»

Β.Σπανάκης για 6ήμερη εργασία: «Προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας»

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (20/4) σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στο νόμο που προβλέπει 6ήμερη εργασία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα!

Συγκεκριμένα, ο Β.Σπανάκης δήλωσε ότι το μέτρο «προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Δηλαδή με δέλεαρ μερικά ευρώ παραπάνω, η κυβέρνηση καταργεί το 5νθήμερο και 40ωρο και κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στη λεγόμενη «απελευθέρωση» του χρόνου και των ημερών εργασίας καταργώντας ιστορικά κεκτημένα του κόσμου της εργασίας.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο υφυπουργός επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη» και ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιτυχία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αποκλιμακώσει αυτές τις πιέσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι ας καλπάζουν οι τιμές εδώ και πάνω από έναν χρόνο και αυξήθηκε πάλι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου όπως έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.