ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χ.Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα θα βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι»

Την επέκταση της ρήτρας δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2023, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

Χ.Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα θα βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι»

Την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι η εθνική οικονομία θα παρουσιάσει τον μεγαλύτερο ρυθμό μεγέθυνσης το 2022 και 2023 στην Ε.Ε., καθώς επίσης πως η ρήτρα διαφυγής θα επεκταθεί και για το επόμενο έτος.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών» με skype καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin ανέφερε «Χθες και σήμερα ξεκινήσαμε και συζητάμε σε επίπεδο ΕΕ τις νέες εξωγενείς προκλήσεις των ευρωπαϊκών οικονομιών που επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Γι αυτό και προωθείται – ουσιαστικά συμφωνήσαμε – την επέκταση της δημοσιονομικής ρήτρας διαφυγής και για το 2023».

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως «Η ευελιξία πρέπει να συνοδεύεται από δημοσιονομική υπευθυνότητα ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει ακόμα επενδυτική βαθμίδα. Κινούμαστε προς αυτή κατεύθυνση αλλά δεν έχουμε ακόμα επενδυτική βαθμίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος σημείωσε πως «Σε αυτό το περιβάλλον αναγνωρίστηκε ότι η Ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές και συνοχή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την σχετική έκθεση. Εκτιμάται ότι το 2022 θα έχουμε υψηλό βαθμό μεγέθυνσης, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ και από τους υψηλότερους σε επίπεδο Ευρώπης. Οι επενδύσεις θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο και το 2022 και το 2023. Οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν και η ανεργία εμφανίζει την μεγαλύτερη συρρίκνωση και θα συνεχίσει. Δρομολογείται η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Πότε δροσολογείται; Σε λίγους μήνες αυτό το καλοκαίρι. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα με δυναμισμό υπευθυνότητα αυτοπεποίθηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.