ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ελλάς-Ελλήνων», οριστικά τέλος: Ψηφίστηκε η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών – «Αβρόχοις ποσί» για ΝΔ η διαφωνία Α.Σαμαρά

Με 262 ψήφους πέρασε η τροπολογία - Ποιοι την καταψήφισαν

«Ελλάς-Ελλήνων», οριστικά τέλος: Ψηφίστηκε η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών – «Αβρόχοις ποσί» για ΝΔ η διαφωνία Α.Σαμαρά

Πέρασε και επίσημα η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κάτι που τελειώνει και οριστικά την «Ελλάς των Ελλήνων» και επιβεβαιώνει ότι οι διαφωνίες εντός της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλώς θεωρητικές. 

Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, από τη ΝΔ, καταψήφισε το νομοσχέδιο κάτι που είχε προαναγγείλει, με τη διαφωνία του ωστόσο να αποδεικνύεται «φτωχή», καθώς δεν ήταν αρκετή ούτε στο ελάχιστο για να αλλάξει τη μοίρα της ψηφοφορίας. 

Παράλληλα, παρά τις προειδοποιήσεις περί διαγραφών, η ΝΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία διαγραφή του Α.Σαμαρά, καθώς είναι παράδοση να διαφοροποιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί.

Το ίδιο είχε διαφοροποιηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Έβερτ, το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Καραμανλή, δεν τους διαγράφανε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργοί. Ειδικά στην κρίση τον Μάρτιο του 97′ Σουφλιά και Μάνου, τον πατέρα του νυν πρωθυπουργού δεν τον διέγραψε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός δικαιούται να εκφράζει διαφορετικές απόψεις.

Η διαφωνία Α.Σαμαρά είναι μια «δωρεάν» διαφωνία για τη ΝΔ και χρησιμοποιείται για να ισορροπήσει το δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες καθώς και ο Α.Σαμαράς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.