ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Μ.Σπυράκη – Η ευρωβουλευτής για την απάτη που την κατηγορούν: «Είμαι στην διάθεση των αρχών»

Πλήρωσε τα χρήματα του προστίμου η ίδια και ζητά ευθύνες από τον... συνεργάτη της

Μ.Σπυράκη – Η ευρωβουλευτής για την απάτη που την κατηγορούν: «Είμαι στην διάθεση των αρχών»

Η Μαρία Σπυράκη θέλοντας να ξανακερδίσει την ιδιότητα του μέλους της ΝΔ έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως πλήρωσε τα 21.240 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητώντας παράλληλα να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του ο συνεργάτης της αλλιώς θα… “ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της”.

Και κλείνει θέλοντας να μας τονίσει ότι δεν ήξερε που βρίσκονταν ουσιαστικά ο ίδιος της ο συνεργάτης (αν και του είχε δώσει “προφορική άδεια”) και μιλά για “κατάχρηση εμπιστοσύνης”.

Φαίνεται ότι η κ.Σπυράκη “τρέχει” να κλείσει το ζήτημα που την χωρίζει από την υποψηφιότητα της θέσης της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης μετά την αναστολή της ιδιότητά της.

Πλήρωσε δηλαδή το ποσό που εκείνος έλαβε ως επίδομα αλλοδαπής και παράλληλα η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως του έστειλε εξώδικο και τους ζητά να αναλάβει πλήρως πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική, αλλιώς θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής: Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Θυμίζουμε ότι στον «πάγο» είχε μπει η Μαρία Σπυράκη η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Γενικού Εισαγγελέα των Βρυξελλών, που ζήτησε την άρση της ασυλίας της μετά από υποψίες που σχετίζονται με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης.

Η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει ότι η ευρωβουλευτής του κόμματος, δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ αναστέλλεται και η κομματική της ιδιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.»

Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ίδια θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η έρευνα για τα όσα κατηγορείται.

Τόνισε, μάλιστα, πως δεν θέλει να υπάρχουν σκιές για εξαπάτηση στη διαχείριση των επιδομάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ δεν επικαλούμαι την ασυλία. Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.