ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις»

«Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα αφήσουμε την Τουρκία να παίζει ένα παιχνίδι προκλητικότητας και έντασης»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως «η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα αφήσουμε την Τουρκία να παίζει ένα παιχνίδι προκλητικότητας και έντασης χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό το παιχνίδι που λεκτικά καλλιεργεί, αυτή τη στιγμή, θα μένει αναπάντητο».

Ειδικότερα, για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι η χώρα μας όσες φορές έχει καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη γείτονα και «ενώ έχουμε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις, την επομένη του διαλόγου, αντί να οδηγούμαστε σε αποκλιμάκωση, οδηγούμαστε σε κλιμάκωση, είτε με υπερπτήσεις είτε με διεκδικήσεις από πλευράς Τουρκίας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, μέσα από ένα πρωτοφανές πρόγραμμα εξοπλισμού και αναβάθμισης της αποτρεπτικής μας ικανότητας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι εκείνη που επιθυμεί την κλιμάκωση ή που θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, κατέστησε όμως σαφές ότι είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση σχετικά με το εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού που εμφανίζει μαζί τον Ρώσο και τον Τούρκο Πρόεδρο, επισήμανε ότι η ρητορεία Πούτιν και Ερντογάν ταυτίζονται σε ό,τι αφορά στην πολιτική του αναθεωρητισμού και του μεγαλοϊδεατισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.