ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μαρία Κεφάλα μιλά για επέκταση του «Panic Button» στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα – Για να επεμβαίνει άμεσα η αστυνομία

Δηλώσεις μετά την δολοφονίας της 28χρονης

Μαρία Κεφάλα μιλά για επέκταση του «Panic Button» στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα – Για να επεμβαίνει άμεσα η αστυνομία

Με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, δήλωσε ότι εξετάζεται να δοθεί το «Panic Button» και στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 (90,4) και στους δημοσιογράφους Βελίνα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, η υφυπουργός τοποθετήθηκε για την πρόσφατη γυναικοκτονία και τη στάση του αστυνομικού τμήματος.

«Πρέπει ως Πολιτεία να είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει ή νιώθει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας, είτε άτομο που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», είπε αρχικά η Μαρία Κεφάλα.

«Μας έχει συγκλονίσει όλους η δολοφονία της Κυριακής, το ζητούμενο είναι να εξετάσουμε μέσω της έρευνας τι δεν πήγε σωστά, έγιναν πολλά λάθη.

«Η Κυριακή στο παρελθόν είχε προβεί σε καταγγελίες και μήνυση, αυτή τη φορά δεν επιθυμούσε να κάνει. Η έρευνα θα μας δείξει πραγματικά τι έπρεπε να έχει γίνει, ποια πρωτοκόλλα τηρήθηκαν και ποια όχι, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν ήταν εξειδικευμένο στην έμφυλη ή οικογενειακή βία δεν είναι άλλοθι, καθώς ο κάθε αστυνομικός και ο κάθε επαγγελματίας που έρχεται σε επαφή με ένα θύμα οφείλει να έχει τη βασική γνώση για το πως να χειριστεί αυτό το περιστατικό», πρόσθεσε σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Άγιους Αναργύρους.

Για το «Panic Button», το οποίο προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε γυναίκες, η υφυπουργός αποκάλυψε ότι εξετάζεται η επέκτασή του.

«Το εξετάζουμε. Από τον προηγούμενο μήνα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για μια νέα κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε το “κουμπί πανικού” να δοθεί σε άνδρες, γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Άτομα που καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία είτε στα Αστυνομικά Τμήματα είτε στα Συμβουλευτικά Κέντρα, θα μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους το κουμπί πανικού, ούτως ώστε να είναι σε θέση την ώρα που κινδυνεύουν να το πατήσουν για να επέμβει η Άμεση Δράση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η βία δεν αφορά μόνο γυναίκες», είπε στη συνέχεια ενώ πρόσθεσε ότι τόσο η βία όσο και οι γυναικοκτονίες δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.