
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας μετά τα τραγικά γεγονότα στα Βορίζια Ηρακλείου, με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη να διατάζει την αποστολή ειδικής ομάδας παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών προκειμένου να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα της περιοχής.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και αποκατασταθεί η τάξη, η επιστημονική ομάδα θα επισκεφθεί τα σχολεία των Βοριζίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), καθώς και τα σχολεία του Ζαρού (δημοτικό και γυμνάσιο), τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Η αποστολή θα έχει ως αποστολή τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, μέσα από παρεμβάσεις ψυχολογικής πρώτης βοήθειας (Psychological First Aid), την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη διασύνδεση με υπηρεσίες μακροχρόνιας ψυχολογικής φροντίδας, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, βρίσκονται –όπως αναφέρει η ανακοίνωση– σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Φαιστού και τα στελέχη της εκπαίδευσης στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ο άμεσος συντονισμός και η αποτελεσματική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της ψυχοκοινωνικής φροντίδας στα σχολεία, ιδιαίτερα μετά από τραυματικά γεγονότα που επηρεάζουν μικρές κοινότητες. Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, προτεραιότητα είναι «να αισθανθούν οι μαθητές ότι δεν είναι μόνοι και ότι το κράτος στέκεται στο πλευρό τους».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.