ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη ευκαιρία για τα κόμματα της Δεξιάς: Τι προσδοκούν, τι ελπίζουν και οι «παγίδες» των ευρωεκλογών

Θα ξεπεράσουν το όριο του 20%;

Μεγάλη ευκαιρία για τα κόμματα της Δεξιάς: Τι προσδοκούν, τι ελπίζουν και οι «παγίδες» των ευρωεκλογών

Μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται για τα κόμματα της Δεξιάς, ώστε να ξεπεράσουν και τα τρία μαζί, δηλαδή η «Ελληνική Λύση», η «Νίκη» και οι «Σπαρτιάτες», το «όριο» του 20%.

Και αυτό γιατί οι ευρωεκλογές εξ’ορισμού είναι μία «χαλαρή» διαδικασία κατά την οποία ένας ψηφοφόρος μπορεί να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στο κόμμα που ψήφισε, και μάλιστα χωρίς να «δεσμεύεται» και με το νέο κόμμα το οποίο θα ψηφίσει την δεδομένη στιγμή.

Στην κάλπη, αν συνεχιστεί η τάση πτώσης της Ν.Δ. τα δεξιά κόμματα θα ξεπεράσουν το 20%, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προλάβει να ενεργοποιηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και αν θα υπάρξει κόμμα που θα εκφράζει τις θέσεις του.

Αν συμβεί αυτό τότε μπορεί να δούμε και ποσοστά κοντά στο 25% στα τρία ή και σε τέσσερα δεξιά κόμματα.

Ο νόμος για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς κάνει τεράστια εκλογική ζημιά στη ΝΔ, ενώ αντίθετα τα Τέμπη, δεν δίνουν ψήφους στην αντιπολίτευση.

Τι προσδοκούν και τι ελπίζουν τα δεξιά κόμματα και ποιες είναι οι «παγίδες» των ευρωεκλογών;

Φυσικά, παραμένει ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Θα είναι εκτός φυλακής; Θα υπάρξει κάποιο κόμμα «Κασιδιάρη»;

Δεν είναι εύκολο με την έννοια ότι διακυβεύονται πάρα πολλά για να βγει εκτός φυλακής πριν τις ευρωεκλογές.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η κυβέρνηση θα τον ήθελε έξω και απέναντι της και με ένα δικό του κόμμα. Μάλλον, δεν θα τον ήθελε.

Το σίγουρο είναι ότι θα συγκέντρωνε ένα καλό ποσοστό και θα αποσπούσε ακόμα περισσότερους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς τότε όλα τα δεξιά κόμματα μαζί θα «άγγιζαν» όντως το 25%.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ενόψει του αιτήματος αποφυλάκισης του υπό όρους, έχει σιωπήσει σε ό,τι αφορά τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Σε ό,τι αφορά τα τρία δεξιά κοινοβουλευτικά κόμματα:

Οι «Σπαρτιάτες» δεν μπορούν να πείσουν το κοινό της «σκληρής» Δεξιάς αν και έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στο κόμμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την αποχώρηση των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών Κωνσταντίνου Φλώρου και Χαραλάμπου Κατσιβαρδά.

Η «Νίκη» η οποία έχει κάνει άνοιγμα προς τον χώρο των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνών.

Είναι σαφές ότι θέλει ένα πιο διεισδυτικό προφίλ προς την κοινωνία και μένει να φανεί αν αυτό θα της προσφέρει πολιτικά κέρδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα εμφανίσει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο και αν θα μπορέσει να αρθρώσει έναν δημιουργικό πολιτικό λόγο και ρόλο πέραν του καταγγελτικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.