Ντροπή: Η κυβέρνηση αποχώρησε από το Φεστιβάλ Καλαμάτας γιατί υψώθηκε πανό κατά της αποφυλάκισης του βιαστή Δ.Λιγνάδη!

Στήριξη στον βιαστή ανηλίκων από Μενδώνη-Γιατρομανωλάκη - Οργή και στην Επίδαυρο

Ντροπή: Η κυβέρνηση αποχώρησε από το Φεστιβάλ Καλαμάτας γιατί υψώθηκε πανό κατά της αποφυλάκισης του βιαστή Δ.Λιγνάδη!

Κατάπτυστη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο «τιμόνι» του οποίου βρίσκεται η Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την αποχώρηση της από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα πριν βρεθεί αντιμέτωπη με πανό της βέλγικης καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom που έγραφε «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή».

Να θυμίσουμε ότι η Λ.Μενδώνη είχε προσλάβει κατ’εξαίρεση τον Δ.Λιγνάδη ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο!

Το υπουργείο αναφέρει ότι συνειδητά αποχώρησε «για να μην νομιμοποιήσει… την εργαλειοποίηση του Πολιτισμου».

Στην Καλαμάτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε μαζί και ο gay -κατά δήλωσή του- υφυπουργός Πολιτισμού- Νίκος Γιατρομανωλάκης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν για τη δράση του καλλιτέχνη να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο και αποχώρησαν λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλαία.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο επιβεβαιώνει τον λόγο που αποχώρησε πριν ξεκινήσει η παράσταση.

Ειδικότερα το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει: «Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Οργισμένο ήταν και το κοινό της Επιδαύρου, όπου το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ορισμένοι θεατές σήκωσαν δύο μεγάλα πανό, που γράφουν τη φράση «Βιαστής είναι».

Το κοινό χειροκροτούσε και φώναζε μπράβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.