ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γ.Βαρουφάκης για απόφαση του Eurogroup: «Και που δεν θα το πουν Μνημόνιο η καταστροφή θα είναι λιγότερη;»

Γ.Βαρουφάκης για απόφαση του Eurogroup: «Και που δεν θα το πουν Μνημόνιο η καταστροφή θα είναι λιγότερη;»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται η χθεσινή τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβλεψε ότι οι χώρες του Νότου θα υποχωρούσαν απέναντι στις πιέσεις.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι «9» πούλησαν το ευρωομόλογο, αποδέχθηκαν δάνεια από τον ESM που νομοτελειακά θα φέρουν καταστροφική νέα λιτότητα, ασήμαντα επιχειρηματικά δάνεια από την ΕΤΕπ και μια ψευδο-αμοιβαιοποίηση επιδομάτων ανεργίας». Παράλληλα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι όλα αυτά έγιναν «με αντάλλαγμα τα Σταφύλια της Οργής, δηλαδή μόνιμη ευρωπαϊκή φτώχεια και, συνεπώς, έκρηξη της ξενοφοβίας, του αυταρχισμού και των φυγόκεντρων δυνάμεων που αποδομούν την Ευρώπη και πτωχοποιούν Έλληνες, Ιταλούς και, σε βάθος χρόνου, τους Γερμανούς.

«Αυτά έχει η αποφασιστικότητα πολιτικών τύπου κκ. Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντεζ κλπ και να μην προβάλουν βέτο μπας και γίνουν… Βαρουφάκης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

Βαρουφάκης: Και που δεν θα το πουν Μνημόνιο η καταστροφή θα είναι λιγότερη;

«Δάνεια ESM χωρίς προϋποθέσεις=κλασική προσποίηση Μέρκελ: Πάρτε δις τώρα χωρίς όρους. Όμως, του χρόνου οι Βρυξέλλες θα απαιτήσουν ex post μείωση χρέους/ελλείματος = καταστροφική νέα λιτότητα. Και που δεν θα το πουν Μνημόνιο η καταστροφή θα είναι λιγότερη; Μόνο οι ανόητοι χαίρονται», σημειώνει σε ανάρτηση του στο facebook, o κ. Βαρουφάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.