Γ.Βαρουφάκης: «Βέβαιη συνθηκολόγηση είτε μετά από θερμό επεισόδιο είτε χωρίς εις βάρος της Ελλάδας»

Γ.Βαρουφάκης: «Βέβαιη συνθηκολόγηση είτε μετά από θερμό επεισόδιο είτε χωρίς εις βάρος της Ελλάδας»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης τη σύγκληση στην Αθήνα Διεθνούς Περιφερειακής Συνδιάσκεψης χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με θέμα συζήτησης την ΑΟΖ και τις υφαλοκρηπίδες.

«Μοναδικός στόχος η σύγκληση σε κοινή καταγραφή των διαφωνιών ώστε να καταλήξουμε σε πολλαπλές, κοινώς συμφωνημένες, διμερείς οριοθετήσεις με δυνατότητα κοινής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με το αίτημα της συνεκδίκασης από κοινού, και κατά ζεύγη, των όποιων διαφορών», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

Κάλεσε παράλληλα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση: «Να ορίσουν επί χαρτών (όπως κάνει η Τουρκία, και όχι αφηρημένα ή σε γλώσσα νομική) ποιες θεωρεούν ότι πρέπει να είναι οι μέγιστες διεκδικήσεις της Ελλάδας και να δηλώσουν ευθαρσώς τί θεωρούν casus belli – δηλαδή τι πρέπει να κάνουν, και που ακριβώς, οι τουρκικές δυνάμεις πριν ο πρωθυπουργός διατάξει τις ένοπλες μας δυνάμεις να χτυπήσουν πρώτες».

«Χωρίς σαφώς προσδιορισμένες κόκκινες γραμμές διαπραγμάτευση είτε δεν γίνεται είτε οδηγεί στην συνθηκολόγηση του ναι σε όλα», είπε και σημείωσε γιατί το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει τις δύο συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καταψηφίζουμε επειδή η τακτική σας νομοτελειακά φέρνει διμερή διάλογο που θα σας οδηγήσει στην βέβαιη συνθηκολόγηση είτε μετά από θερμό επεισόδιο είτε χωρίς θερμό επεισόδιο – μια συνθηκολόγηση που θα ωφελήσει μόνο την ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα εις βάρος της χώρας μας, εις βάρος όλων των λαών της Αν. Μεσογείου, εις βάρος ακόμα και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.