Γ.Βαρουφάκης: «Στο χέρι του πολίτη η είσοδός μας στη Βουλή – Είμαστε μια ”ανάσα” από το να μπούμε»

«Η Βουλή έχει μεγάλη ανάγκη από μία δυνατή φωνή αριστερής, πραγματικά πλουραλιστικής και αυθεντικά οικολογικής αντιπολίτευσης», τόνισε

Γ.Βαρουφάκης: «Στο χέρι του πολίτη η είσοδός μας στη Βουλή – Είμαστε μια ”ανάσα” από το να μπούμε»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, νωρίτερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Open απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι «κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε, “ξέρεις τι μπορούμε να προσφέρουμε στη Βουλή. Το έχεις δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο χέρι σου είναι […] αν θες τη φωνή αυτή στη Βουλή”».

Ενώ, όπως είχε την ευκαιρία να σημειώσει σε άλλη τηλεοπτική του παρέμβαση -το βράδυ της Πέμπτης στον Αντ1- «λίγο πολύ γνωρίζουμε τι μορφή θα έχει η κυβέρνηση, αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι αντιπολίτευση θα βρει μπροστά της (η κυβέρνηση) στη Βουλή. Η Βουλή έχει μεγάλη ανάγκη από μία δυνατή φωνή αριστερής, πραγματικά πλουραλιστικής και αυθεντικά οικολογικής αντιπολίτευσης».

Και προσέθεσε: «Υπάρχει ένα αφήγημα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το οποίο σιγοντάρει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, ότι είμαστε μία ανεξάρτητη, κανονική χώρα της Ευρώπης και είναι θέμα πώς θα χειριστούμε αυτήν την κανονικότητα. Εμείς στο ΜέΡΑ25 δεν το πιστεύουμε αυτό». Ευκαιρίας δοθείσης δε, διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το ΜέΡΑ25 είναι βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενος στο συγκεκριμένο κόμμα όπως, όμως, και στα υπόλοιπα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Για τα κόκκινα δάνεια ποια είναι η πολιτική σας; Για το Χρηματιστήριο Ενέργειας ποια είναι η πολιτική σας; Για τις εξορύξεις ποιες είναι οι πολιτικές σας; Γιατί εμείς σκύβουμε πάνω στα προβλήματα του κόσμου, της φύσης, της κοινωνίας μας και λέμε ότι αυτές είναι οι θέσεις μας. Και καλούμε να κριθούμε εμείς, αλλά και οι άλλοι ανάλογα με αυτές τις θέσεις. Εγώ δεν βλέπω να είναι όμοροι χώροι…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείς δε, να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα ότι η ψήφος στα μικρότερα κόμματα είναι χαμένη ψήφος, αντέτεινε: «Χαμένη ψήφος είναι μία ψήφος σε ένα κόμμα το οποίο ήταν κάποτε αριστερό, το οποίο έχει σφιχταγκαλιαστεί με όλες τις πολιτικές της τρόικας, με τις εξορύξεις, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο το εισήγαγε. Για εμάς κερδισμένη είναι η ψήφος σε ένα κόμμα σαν το ΜέΡΑ25, που θα το βάλει στη Βουλή». Κλείνοντας, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την είσοδο στη Βουλή: «Θα γίνει αυτό, μια ανάσα είμαστε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.