ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Ο τριπλά εμβολιασμένος Ν.Στραβελάκης περιγράφει την περιπέτεια του με τον Covid-19 μέσα από το νοσοκομείο

Του χορηγήθηκε ρεμντεσιβίρη και κορτιζόνη

Ο τριπλά εμβολιασμένος Ν.Στραβελάκης περιγράφει την περιπέτεια του με τον Covid-19 μέσα από το νοσοκομείο

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περιγράφει την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό.

Όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, πριν περίπου δέκα μέρες, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου. Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς εμφάνιζε έντονο βήχα.

Σε άρθρο του ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο αναφέρεται στις «πέντε ύπουλες παγίδες» που τον οδήγησαν να νοσήσει και να νοσηλευτεί με κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνει, τα αντισώματά του είχαν ήδη πέσει πάρα πολύ ένα εξάμηνο μετά τη δεύτερη δόση και έτσι τελικά η τρίτη δόση, που έκανε λίγο πριν νοσήσει, δεν πρόλαβε να δράσει. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, προτείνει να γίνεται νωρίτερα η τρίτη δόση, έστω για τους άνω των 60 ετών.

Μιλώντας για τα συμπτώματά του, αναφέρει ότι αυτά εμφανίστηκαν 48 ώρες μετά την τρίτη δόση και έτσι τα μπέρδεψε με παρενέργειες του εμβολιασμού.

«Έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και θεωρητικά θα μπορούσαν να είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι από το οικογενειακό και επαγγελματικό μου περιβάλλον με τους οποίους ήρθα σε επαφή το συγκεκριμένο διάστημα» αναφέρει ο Νίκος Στραβελάκης για την ατυχή αυτή συγκυρία.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι τις τρεις πρώτες μέρες των συμπτωμάτων του είχε κάνει rapid test και ήταν όλα αρνητικά. Τελικά, έπειτα και από το τρίτο τεστ, ακούγοντας τον γιατρό του, έκανε και μοριακό τεστ την περασμένη Δευτέρα (22/11) που βγήκε θετικό.

Αφού βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, συνέχισε να έχει ήπια συμπτώματα, όπως κόπωση, μυαλγίες, πόνο στον λαιμό, ανοσμία και αγευσία. Δεν είχε, όμως, πυρετό και το οξυγόνο του ήταν αρκετά υψηλά, στο 98.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας εβδομάδας, τα συμπτώματά του είχαν αρχίσει να υποχωρούν. Όμως, εκεί που νόμιζε ότι «γλίτωσε», το Σάββατο είχε έντονη δύσπνοια, παρά το γεγονός ότι και πάλι είχε υψηλά επίπεδα οξυγόνου.

Τελικά, ο παρουσιαστής εξηγεί ότι έκανε αξονική θώρακος που έδειξε ότι είχε πνευμονία. Αμέσως, εισήχθη στο νοσοκομείο και άρχισε θεραπεία με ενδοφλέβια ρεμντεσιβίρη και κορτιζόνη.

«Ο κορωνοϊός έχει συχνά εξέλιξη που… ρίχνει «στάχτη» στα μάτια, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος» σημειώνει ο κ. Στραβελάκης, προσθέτοντας ότι οι γιατροί τού είπαν ότι άργησε να αρχίσει τη θεραπεία και πως είναι ευτυχές ότι είχε κάνει και τρίτη δόση.

Οι γιατροί τού εξήγησαν ότι φαινομενικά είχε φυσιολογικό κορεσμό οξυγόνου, γιατί είχε πληγεί το κάτω μέρος των πνευμόνων και το υπόλοιπο υπερλειτουργούσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα μαθήματα που πήρε από την περιπέτεια της υγείας του, ο Νίκος Στραβελάκης υπογραμμίζει ότι τα τεστ δεν είναι πάντα αξιόπιστα αν δεν είναι μοριακά, ενώ τονίζει ότι ο κορωνοϊός «προχωρά ύπουλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνει ακόμη ότι κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι από τον ιό, ενώ εκφράζει την ανησυχία του ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας», καθώς παραμένει σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού ανεμβολίαστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.