ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το facebook – Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το  facebook – Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

To facebook.com λίγες ώρες πριν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα Ιμια και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, έκοψε τελείως δεκάδες σελίδες περιεχομένου μη αρεστού στην αμερικανική γραμμή.

Ή “τύφλωσε” πολλές άλλες, ακόμα και γενικού περιεχομένου ενημερωτικους ιστότοπους, επιτρέποντας μεν τις αναρτήσεις στις σελίδες τους, αλλά με ειδικό αλγόριθμο μπλοκάροντας τις αναπαραγωγές τους από αναγνώστες που τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αμερικανική εταιρεία facebook.com “τυφλώθηκαν” και οι δύο σελίδες pronews.gr και defencenet.gr και έκλεισαν οι αναπαραγωγές των θεμάτων τους, σε μια φρενίτιδα λογοκρισίας, αλλά και παραβίασης κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού κάτι που εκμεταλλεύεται συστηματικά το facebook.com παραβιάζοντας της σχετική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

Από 250.000 αναπαραγωγές σε λίγες ώρες μειώθηκαν σε 70.000 περίπου και κάθε ώρα που περνάει μειώνονται ακόμα περισσότερο, ένδειξη ότι έκλεισε τις αναπαραγωγές.

Μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά πλέον βλέπουμε ότι χρησιμοποιείτε στην περίπτωση των ελληνικών συλλαλητηρίων ως μέσο καταστολής και υπονόμευσης της βούλησης των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτά.

Στο περασμένο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κανείς δεν μπορούσε να ανταλλάξει μηνύματα μέσω του facebook.com, αφού είχαν κοπεί όλα τα κανάλια, ενώ κανείς δεν μπορούσε να κάνει αναρτήσεις για το συλλαλητήριο γιατί το fb ήλεγχε όλη την ροή.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν στην φασιστική συμπεριφορά του facebook.com οι άλλες ιστοσελίδες, αλλά σε ότι αφορά το pronews.gr μπορείτε να κάνετε δεκτές τις απ’ευθείας ενημερώσεις που μπορούμε να σας στέλνουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηδη, μέσα σε τρεις εβδομάδες μόνο, σχεδόν 10.000 αναγνώστες τoy pronews.gr αποφασίσουν πλέον ότι αυτοί και όχι το facebook.com για το τι θα διαβάζουν και δέχονται πλέον ελεύθερα και χωρίς την μεσολάβηση του facebook, τις ενημερώσεις μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.