Μην χάσετε τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Ολος ο χάρτης της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στην Α.Μεσόγειο

Μην χάσετε τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Ολος ο χάρτης της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στην Α.Μεσόγειο

Με δύο δωρεάν μεγάλες εκδόσεις, ένα βιβλίο για μία από τις πιο σκληρές και καθοριστικές μάχες του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), την μάχη στο Καρπενήσι το 1949 και μία ειδική έκδοση μονογραφίας το περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ απο την σειρά «Μεγάλες μάχες του Ελληνισμού» με θέμα την πολιορκία και την πτώση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453, κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα!

Με βασικό θέμα την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες η νέα Νοεμβρίου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στο υπαρξιακά κρίσιμο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να υπερασπίσει, ακόμα και με χρήση των όπλων, τα δικαιώματά της απέναντι σε μία Τουρκία που μεταμορφώνεται σε μία πανίσχυρη στρατιωτικά χώρα και είναι «διψασμένη» για ενέργεια και ορυκτό πλούτο.

Την στιγμή που τα ελληνικά και τα τουρκικά σκάφη έχουν αντιπαραταχθεί γύρω από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros που κάνει «πειρατικές» έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ, όλα δειχνουν να κρέμονται από μία «κλωστή».

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα αποκαλύπτεται ότι η αξία στα βιομηχανικά ορυκτά έχει εκτιμηθεί στα 60 δισ., στα 72 δισ. είναι τα μεταλλεύματα και το 1,36 τρισ. μπορούν να προσεγγίσει η αξία των ενεργειακών αποθεμάτων τα ενεργειακά σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Διαβάστε στην προφητική έρευνα και ανάλυση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για το πώς μέλλει να εξελιχθεί η κατάσταση και τι διακυβεύεται στις «μαύρες» θάλασσες την Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ διαβάστε:

ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Σ.: Μεγάλες ανάγκες – Μικρές δυνατότητες

«Άμεση προτεραιότητα για εμάς και παράλληλα επιτακτική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού στόλου μεταφορικών ελικοπτέρων, ικανού να μεταφέρει τις αναγκαίες ενισχύσεις σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών». Η παραπάνω λιτή δήλωση και συνάμα ενδεικτική της σημασίας που έχουν οι αεροκίνητες επιχειρήσεις (Air Assault Operations) για τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό, διατυπώθηκε από κορυφαίο στέλεχος του ΥΕΘΑ, ελάχιστους μήνες μετά την κρίση των Ιμίων.

Σήμερα, οι ικανότητες αερομεταφοράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι μικρότερες από την εποχή της κρίσης των Ιμίων!

Διαβάστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο:

Επίσης

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Οι Μοίρες, τα συστήματα, οι τακτικές

Η νυκτερινή κρούση αποτελεί σήμερα, ίσως τον σπουδαιότερο παράγοντα εξουδετέρωσης του αντιπάλου. Κάποτε το σκοτάδι αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση νυκτερινών αποστολών κρούσης, εξαιτίας της αδυναμίας στόχευσης.

Ποιες οι δυνατότητες της ΠΑ;

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ: Η σύγχρονη «ασπίδα» στα A/T βλήματα

Η προστασία των αρμάτων μάχης αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα από τα θεμελιώδη κεφάλαια στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Η εμπειρία από τον πόλεμο στη Συρία έδειξε πως ακόμη και τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης μπορούν να πέσουν το ίδιο εύκολα θύματα ενός αντιαρματικού βλήματος όπως και τα παλιότερα, εάν δεν έχουν εξοπλιστεί με συστήματα παθητικής ή καλύτερα ενεργούς αυτοπροστασίας.

Ο τουρκικός Στρατός ξεκίνησε μαζική εγκατάσταση στα άρματά του. Ο Ελληνικός Στρατός ξεκίνησε μια… μελέτη! Τι θα συμβεί σε περίπτωση σύγκρουσης;

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ: Η αναγέννηση του «Κόκκινου Δράκου»

Οντας η δεύτερη αεροπορική δύναμη, μετά τις ΗΠΑ, που έθεσε σε υπηρεσία μαχητικά 5ης γενιάς, η κινεζική Αεροπορία είναι έτοιμη να αμφισβητήσει την αεροπορική κυριαρχία των ΗΠΑ και των ιδιαίτερα ισχυρών συμμάχων τους (Ιαπωνία, Νότια Κορέα) στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πώς; Με ποια αεροσκάφη; Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο.

ΟΠΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Πώς θα αλλάξουν τη μορφή των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Πριν από δέκα χρόνια θα αποτελούσε ένα καλό ανέκδοτο. Σήμερα είναι πραγματικότητα: Η Τουρκία αναπτύσσει πυροβόλο λέιζερ! Θα το δούμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια να το εγκαθιστά σε χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Τουρκία: Μια γεωστρατηγική αξία που «πωλείται» πολύ ακριβά…

Η Τουρκία είναι μια χώρα, που στο φαντασιακό υποσυνείδητο των στρατηγιστών της Δύσης, πάντα κατείχε μια ξεχωριστή θέση. Αυτό συμβαίνει, γιατί από το 1683 (δηλ. μετά την αποτυχημένη πολιορκία της Βιέννης, οπότε και η Οθωμανική επέκταση προς την Δυτική Ευρώπη ανακόπηκε οριστικά) ο χώρος που διαφέντευαν οι Οθωμανοί Τούρκοι, περιόριζε την εξάπλωση της Τσαρικής Ρωσίας προς τα Βαλκάνια και γενικότερα τον ευρασιατικό Νότο, όντας παράλληλα το χερσαίο ενδιάμεσο μεταξύ Ευρώπης και Ινδιών.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ελληνική Αεροπορία 1950-1970: Στην εποχή της αεριοπροώθησης- Από τα F-84G στα F-104G

Μετά τις τραγικές συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπως και του Εμφύλιου που ακολούθησε, η Ελληνική Αεροπορία άρχισε μια εντατική προσπάθεια ανασυγκρότησης. Η είσοδος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σηματοδότησε μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση, προκειμένου η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.