Βίντεο: Η Ακριβοπούλου & ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ υποδέχονται με άκρως ειρωνικό τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βίντεο: Η Ακριβοπούλου & ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ υποδέχονται με άκρως ειρωνικό τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου όπως και ο σκηνοθέτης της στην εκπομπή, υποδέχθηκαν με χλεύη την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως γνωστόν, η δημοσιογράφος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΝΔ που προ διετίας είχε ζητήσει την απομάκρυνσή της από την κρατική τηλεόραση για τις «υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις» κατά του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες, στην εκπομπή της «Δεύτερη Ματιά» επέλεξε ένα «μουσικό χαλί» να συνοδεύει την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο ήταν άκρως ειρωνικό. Επρόκειτο για το «Πριγκιπικό βαλς» από την θρυλική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη» του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, από το μακρινό 1980.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή:

«Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση να βρεθώ μια νύχτα κι εγώ
σ’ έναν πύργο κατάφωτο, σ’ ένα πάρτι πριγκιπικό
Κι ένας όμορφος πρίγκιπας με τον πρώτο χτύπο του γκονγκ
να με δει και να πεταχτεί από τη χρυσή του σεζλόνγκ
Πεντάμορφη οπτασία μου, κεντρίζεις τη φαντασία μου
και πάγε φόρα να γίνουμε ζευγάρι χορευτικό
Ανοίξαν όλα τα στόματα και στα λαμπρά τα πατώματα
γλιστράμε και φτερουγίζουμε στο βαλς το πριγκιπικό
Τρεις κοντέσες μού ρίχνουνε ροδοπέταλα δροσερά
Μαρκησίες και δούκισσες με κοιτάζουνε φθονερά
Σαν αστέρι λαμποκοπά το λαμέ σου το μπολερό
Πάνω στο καπελίνο σου κυματίζει το άσπρο φτερό
Το φουσκωτό κρινολίνο σου σκορπά θροΐζοντας γύρω σου
το γαλλικό σου το άρωμα λεπτό και διακριτικό
Και όπως στροβιλιζόμαστε με θαυμασμό κοιταζόμαστε
αλήθεια, πόσο ταιριάζουμε στο βαλς το πριγκιπικό!
Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση…
Ναι…».

Μάλιστα η Κατερίνα Ακριβοπούλου σχολίασε:

«Δεν είναι το βαλς του αποχαιρετισμού, είναι το βαλς του χαιρετισμού με την σκωπτική δεύτερη ματιά του Νίκου Σούλη» αναφερόμενη στον σκηνοθέτη της εκπομπής.

Ο ίδιος ο Νίκος Σούλης πάντως με αναρτήσεις του στα social media έσπευσε να επικρίνει με οργή και αιχμηρές εκφράσεις κάποιες από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην προσωπική σελίδα στο facebook χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως “δεξιό καλικάντζαρο”. Μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφερόμενος στην υπαγωγή της ΕΡΤ απευθείας στην εποπτεία του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι “τόση ελευθερία από την χούντα είχαμε να διανοηθούμε..”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.