ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Δώρο το βιβλίο «Ο κεραυνοβόλος πόλεμος της Wermacht» και η μονογραφία «Η πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων»

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Δώρο το βιβλίο «Ο κεραυνοβόλος πόλεμος της Wermacht» και η μονογραφία «Η πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων»

Με ένα βιβλίο δώρο και μια συυλλεκτική έκδοση του περιοδικού «Πόλεμος και Ιστορία» κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα το νέο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

Συγκεκριμένα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κυκλοφορεί με δώρο ένα ιστορικό βιβλίο-μελέτη για τον κεραυνοβόλο πόλεμο που εξαπέλυσε κατά των δυτικών συμμάχων η γερμανική Βέρμαχτ τα πρώτα έτη του Β’ΠΠ και παραλίγο να κρίνει την έκβαση ολόκληρου του πολέμου:

Ακόμα θα βρείτε ως δώρο μια συλλεκτική έκδοση-μονογραφία του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα την πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων από το 6.000 π.Χ. μέχρι το 146 π.Χ.:

Επίσης στο νέο τεύχος μπορείτε να βρείτε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για το ελληνικό σύστημα HEMPAS (Hellenic Multitarget Passive System) που επρόκειτο να αναπτυχθεί για τον εντοπισμό των μαχητικών stealth αλλά και των εξαιρετικά χαμηλού ίχνους τουρκικών UAV που κατακλύζουν ανενόχλητα το Αιγαίο.

Τι απέγινε; Πώς το σαμποτάρισαν; Πώς «χάθηκε» η ομάδα που το ανέπτυσσε; Ολες οι απαντήσεις σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ,

Ακόμα διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Ελληνικά F-35 στο Αιγαίο; – Πόσο πραγματικά κοντά είμαστε στην απόκτηση τους;

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την πιθανότητα αποκτήσει «μελλοντικά» 5ης γενιάς μαχητικά F-35 αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη της P&A επιστολή που έστειλε τον Φεβρουάριο του 2017, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Πεντάγωνο τιμή και τη διαθεσιμότητα των F-35.

Υπάρχει πιθανότητα για την απόκτηση μαχητικών stealth 5ης γενιάς στο ορατό μέλλον μιας πενταετίας ή η συζήτηση είναι… «ακατάλληλη» για σοβαρή προσέγγιση;

IRIS-T Vs AIM-9X:Τα βλήματα all-aspect ΠΑ & ΤΗΚ

To IRIS-T και το AIM-9X αντιπροσωπεύουν τη νεότερη και πιο προηγμένη γενιά βλημάτων στις μικρές αποστάσεις σήμερα. Και τα δύο βλήματα έλκουν την καταγωγή τους από προγενέστερους πυραύλους αέρος-αέρος, αλλά με σημαντικές και πρωτοποριακές βελτιώσεις.

Τα δύο βλήματα είναι αντίπαλα στο Αιγαίο καθώς η ΠΑ είναι εξοπλισμένη με το πρώτο και η τουρκική με το δεύτερο.

Αεροπορικές επιχειρήσεις: Τακτικές απόκρυψης από τους εχθρικούς αισθητήρες

Η εισαγωγή σε υπηρεσία των μαχητικών 5ης γενιάς σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα αλλά και οι συνεχείς βελτιώσεις στις τεχνολογίες των μαχητικών 4ης γενιάς, μέσω αναβαθμίσεων ή και νέων σχεδιάσεων έχουν αποφέρει μια σημαντική μεταβολή στις τακτικές αντιμετώπισης όπως και χρήσης των αεροσκαφών αυτών.

EMB-145H Erieye Vs Boeing 737 Peace Eagle : Η σύγκρουση για τον αεροπορικό έλεγχο πάνω από το Αιγαίο

Τα αεροσκάφη εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου είναι ουσιαστικά εναέριες πλατφόρμες μεταφοράς ραντάρ, τα οποία λόγω του ύψους επιτυγχάνουν ανώτερες επιδόσεις από τα επίγεια συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Η ΠΑ έχει προμηθευτεί πρόσφατα ανάλογα συστήματα με τα οποία έγινε δυνατή η εισαγωγή στο δόγμα ελέγχου και διαχείρισης του εναέριου χώρου. Κι όμως τα δύο συστήματα διαφέρουν θεμελιωδώς μεταξύ τους. Διαβάστε γιατί.

Πολυβολητές ελικοπτέρων: Θάνατος από ψηλά…

Ο ρόλος του πολυβολητή ελικοπτέρου, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον πόλεμο στο Βιετνάμ, συνίστατο στην αυτοάμυνα των ίδιων των ελικοπτέρων όπως και στην παροχή πυρών υποστήριξης στα στρατιωτικά τμήματα που αποβίβαζαν. Με την εμφάνιση των επιθετικών ελικοπτέρων, αλλά και των νέων ελικοπτέρων εφόδου, πολλοί υπέθεσαν ότι ο ρόλος του πολυβολητή είτε θα εξαφανιζόταν είτε θα υποβαθμιζόταν. Όμως όπως αποδείχθηκε και αργότερα σε Ιράκ και Αφγανιστάν ο πολυβολητής παρέμενε ένα αναπόσπαστο στοιχείο των ελικοπτέρων.

F-5Α/Β FREEDOM FIGHTER: Οι «Μαχητές της Ελευθερίας» σε ελληνική υπηρεσία

Το F-5 Freedom Fighter αποδείχθηκε «το F-16 της δεκαετίας του ‘60» και στην πραγματικότητα ήταν.

Ένα ελαφρύ και ευέλικτο μαχητικό ικανό για την ανάληψη αποστολών τόσο αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους υπηρέτησε και στην ΠΑ για τουλάχιστον 35 χρόνια, εκπληρώνοντας στο μεγαλύτερο μέρος τους τις προσδοκίες μηχανικών και πιλότων.

Λευκός Οίκος: Μυστική διπλωματία με το Ιράν μέσω γερουσιαστών

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Πολ Ραντ μαζί με τους επίσης γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Ντέιβιντ Περντού έπαιξαν ένα παιχνίδι γκολφ με τον πρόεδρο N.Τραμπ ένα σαββατοκύριακο στα μέσα Ιουλίου στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο ίδιος στο Sterling, της Βιρτζίνια. Εκεί ο Ραντ πρότεινε να συναντηθεί με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν: Ο πρόεδρος Τραμπ του είπε «ναι».

F-86D «Dog Sabre»: Η καριέρα του στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία

To F-86D αντιπροσώπευσε την πρώτη απόπειρα της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας να δημιουργήσει ένα πραγματικά επιχειρησιακό μονοθέσιο αναχαιτιστικό, παντός καιρού. Έφερε σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Το αεροσκάφος όμως ήταν σχεδιασμένο για την αναχαίτιση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και ακατάλληλο για το επιχειρησιακό δόγμα της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας που άρχισε να το παραλαμβάνει από το 1960. Αποτέλεσε όμως την ευκαιρία για την ΕΒΑ να μάθει, να προσαρμόσει και να αφομοιώσει τακτικές που θα της ήταν χρήσιμες αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.