ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τάσος Γκουριώτης: «Το Oruc Reis έπρεπε να είχε βυθιστεί από τις 10 Αυγούστου»

Τάσος Γκουριώτης: «Το Oruc Reis έπρεπε να είχε βυθιστεί από τις 10 Αυγούστου»

Συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή «Right 2 the Bone» του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών παραχώρησε ο εκδότης του pronews.gr, του defencenet.gr και του περιοδικού «Στρατηγική», Αναστάσιος Γκουριώτης, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, παίρνοντας σαφή στάση αναφορικά με το τι έπρεπε να πράξει η Ελλάδα στο θέμα των ερευνών του Oruc Reis:

«Το OrucReis θα έπρεπε να είχε βυθισθεί στις 10 Αυγούστου. Τότε μας έλεγαν ψέματα οι κυβερνητικοί ότι δεν έκανε έρευνες. Δεν το λέω εγώ ότι μας έλεγαν ψέματα, το είπε ο αντιναύαρχος πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας κ. Διακόπουλος. Τότε έπρεπε το Oruc Reis να είχε πάει στον πάτο και να κάνει παρέα στα ψάρια της Μεσογείου. Δεν υπάρχει «μετά». Τότε κάνεις αυτό που είχες πει στις 21 Ιουλίου όταν είχε εκδώσει την πρώτη ΝAVTEX: Ότι «αν βγει και κάνει έρευνες θα το βυθίσουμε». Βγήκε, έκανε έρευνες και τι έγινε; Το κατάπιαν! Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα», τόνισε.

Σχετικά με το επιχείρημα ότι «η παθητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απόρροια του ότι η χώρα μας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα» ο Τ. Γκουριώτης, το χαρακτήρισε «Γελοίο»!

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν περιμένουμε να πάρουμε τα Rafale ή τις φρεγάτες, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει και θα κάνουν γεώτρηση στον Σαρωνικό»!

Επισημαίνοντας ότι παρά το ότι η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, περί εγκατάλειψης των Ενόπλων μας Δυνάμεων για 10 χρόνια ήταν απολύτως σωστή, υπενθύμισε ότι «ο νυν πρωθυπουργός είχε συμμετάσχει σε κυβερνήσεις σε αυτό το διάστημα, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση αυτή.

Αλλά και από πέρυσι τον Ιούνιο, δεν είδαμε και κάποια κινητικότητα, κάποια άμεση επένδυση στην ασφάλεια της χώρας. Τώρα είναι αργά. Όταν έλθει η ώρα, πολεμάς με ό,τι έχεις. Πολιορκείται όλο το σύστημα της Μεγίστης αυτή την στιγμή. Ποια κυβέρνηση θα δεχόταν να είναι ένας ολόκληρος εχθρικός στολίσκος και να κάνει έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας μας;».

Και κατέληξε σχετικά: «’Ετοιμος είσαι να πολεμήσεις όταν έχεις ψυχή και υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να πολεμήσεις. Αν δεν έχουμε αυτή την στιγμή τα όπλα που θα έπρεπε να έχουμε, υπεύθυνες είναι οι πολιτικές ηγεσίες. Το γνωρίζουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχώς υποχωρούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τάσος Γκουριώτης, έθεσε και ζήτημα «αξιοπιστίας της χώρας μας έναντι των συμμάχων της» τονίζοντας ότι «η απώλειά της με την διαρκή υποχωρητικότητα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε ένα κράτος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.