ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νίκος Νικολόπουλος στην δίκη για τα Ellinika Hoaxes: «Χωρίς Ελευθεροτυπία δεν υπάρχει Δημοκρατία» (βίντεο – upd)

Νίκος Νικολόπουλος στην δίκη για τα Ellinika Hoaxes: «Χωρίς Ελευθεροτυπία δεν υπάρχει Δημοκρατία» (βίντεο – upd)

Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη μιας σειράς δικών που έρχονται ως απόρροια της απόφασης πολλών εκδοτών του ελληνικού διαδικτύου να περιορίσουν τον λογοκριτικό χαρακτήρα της ΜΚΟ των Ellinikon Hoaxes αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη ΜΚΟ, για την οποία μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κανείς δεν γνώριζε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ενέργειές της.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει συνάψει ένα συμβόλαιο με το Facebook που της αποφέρει ένα ποσό περί τις 450.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να «κατεβάζει» από το συγκεκριμένο (μονοπωλιακό…) μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αρεστά.

Επιβάλλοντας ταυτόχρονα και «ποινές» απαγόρευσης κοινοποίησης των αναρτήσεων

Στην φωτό άνω από αριστερά προς τα δεξιά: Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του pronews.gr, Μανώλης Τρούλης, ο εκδότης Τάσος Γκουριώτης και ο Νίκος Νικολόπουλος. Τον Τάσο Γκουριώτη εκπροσώπησε η δικηγόρος Φλωρεντία Παγωμένου

Βασικός μάρτυρας στην σημερινή δίκη στο Πρωτοδικείο ήταν ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τ.υπουργός και πλέον βασικό στέλεχος του πολιτικού κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έθεσε ζητήματα πιθανής παραβίασης βασικών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, αλλά επίσης και συκοφάντησης και σπίλωσης ανθρώπων και Μέσων Ενημέρωσης από την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του εν ευθέτω χρόνο.

Ο Ν.Νικολόπουλος σε δήλωσή του μετά το τέλος της δίκης τόνισε: «Είμαι εδώ για να στηρίξω την δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει Ελευθεροτυπία, αλλά και χωρίς Ελευθεροτυπία, δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει, πλην της Δικαιοσύνης, πότε ένα δημοσίευμα είναι αληθές και πότε όχι. Ειδικά μία ΜΚΟ, που δεν έχει κανένα πιστοποιητικό ύπαρξης εχέγγυων αντικειμενικής διερεύνησης και καμία πραγματική δυνατότητα διερεύνησης των γεγονότων τα οποία ως αυτόκλητος «δικαστής», κρίνει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εν τέλει πιθανόν βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας που απλώς μία ΜΚΟ εισπράττει μεγάλα ποσά για να συκοφαντεί και να λειτουργεί ως ο “εκτελεστής” του Facebook για ανθρώπους, υπολήψεις, καριέρες, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και εν τέλει της ίδιας της αλήθειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.