ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

BBC: Παρουσιαστής «πρώτης γραμμής» χρημάτιζε ανηλίκους για γυμνές φωτογραφίες

Φέρεται ότι συμμετείχε σε δεξίωση του μέσου, μετά τις καταγγελίες

BBC: Παρουσιαστής «πρώτης γραμμής» χρημάτιζε ανηλίκους για γυμνές φωτογραφίες

«Σεισμό» προκαλεί η αποκάλυψη ότι παρουσιαστής του BBC κατηγορείται ότι πλήρωσε ένα έφηβο άτομο, χωρίς να γνωστοποιείται αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, πάνω από 35.000 λίρες για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Ακόμα λέγεται ότι διασκέδασε με αξιωματούχους του μέσου σε μια τελετή απονομής βραβείων μετά την υποβολή των καταγγελιών εναντίον του, όπως προέκυψε.

Παρά τις κατηγορίες, αποκαλύπτεται σε βρετανικά μέσα, ότι ο παρουσιαστής απόλαυσε μια δεξίωση με σαμπάνια και ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ανώτερα στελέχη εβδομάδες αφότου η μητέρα του φερόμενου ως θύματος παραπονέθηκε στο δίκτυο.

Ένας από τους καλεσμένους του πάρτι δήλωσε στη Mirror ότι ήταν «εκπληκτικό» το γεγονός ότι κάποιος που αντιμετώπιζε «τόσο σοβαρές κατηγορίες» μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προσθέτοντας: «Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επίγνωση του για το βάρος των κατηγοριών, σίγουρα δεν το έδειξε».

Η θύελλα που προκλήθηκε από όσα αποκαλύθφηκαν, προκάλεσε την αντίδραση και την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ η οποία έκανε γνωστό ότι θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «βαθιά ανησυχητικούς».

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους ανέφερε πρώτη η Sun, περιλαμβάνουν ότι η οικογένεια του νεαρού παραπονέθηκε στο BBC τον Μάιο.

Παρουσιαστής πρώτης γραμμής ο καταγγελλόμενος

Ο παρουσιαστής, παρότι δεν έχει κατονομαστεί, περιγράφεται ως από τους πιο γνωστούς του μέσου. Φέρεται να άρχισε να πληρώνει εφήβους που ήταν περίπου 17 ετών και τους έστελνε τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά.

Οι φρικιαστικές εικασίες πυροδοτήθηκαν από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια του νεαρού ατόμου είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του «γνωστού ονόματος» πριν από επτά εβδομάδες, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη με την απάντηση του BBC.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον αέρα εν αναμονή έρευνας, αλλά λέγεται ότι είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αστυνομική έρευνα για πιθανά εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

Αυτό συμβαίνει ενώ υψηλόβαθμοι βουλευτές ασκούν πιέσεις στο BBC να αποκαλύψει πώς χειρίστηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του παρουσιαστή.

Δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο παρουσιαστής

Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος λέει ότι η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου, ζητώντας να ειδοποιηθεί η παρουσιάστρια να σταματήσει να στέλνει χρήματα στο παιδί τους.

Υποστηρίζεται ότι ακόμη και μετά την καταγγελία της οικογένειας, ο τηλεοπτικός αστέρας συνέχισε να στέλνει χρήματα και παρέμεινε στον αέρα – πριν παρευρεθεί σε βραβεία και παραστεί προκλητικά σε δεξίωση του βρετανικού μέσου.

Η εταιρεία αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αναφορές ότι ο παρουσιαστής γλέντησε με τα αξιωματούχους του μέσου, μετά τις καταγγελίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες το βράδυ, το BBC αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει τι μέτρα είχε λάβει, αν είχε λάβει, και αν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.