ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ε.Νικολοπούλου: «Απολύθηκα γιατί δεν υπέκυψα σε σεξουαλική παρενόχληση»

«Έχω φάει σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο»

Ε.Νικολοπούλου: «Απολύθηκα γιατί δεν υπέκυψα σε σεξουαλική παρενόχληση»

Η Ειρήνη Νικολοπούλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση που είχε δεχθεί στο χώρο της δημοσιογραφίας.

«Τότε η δημοσιογραφία ήταν ένα απολύτως ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Σιγά σιγά αρχίσαμε να μπαίνουμε πολλές και αυτή τη στιγμή μπορεί να υπερτερούμε», είπε αρχικά η Ειρήνη Νικολοπούλου, μιλώντας στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σεξιστικά σχόλια που άκουγε.

«Έχω φάει σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Δεν ήταν μέρος καμίας κανονικότητας. Ήταν μέρος μια καταστροφικής για εμένα εμπειρίας. Έτσι έφυγα από τις εφημερίδες, με πάρα πολύ κλάμα και στεναχώρια», συνέχισε.

«Με κολλούσαν στον τοίχο, πήγαινα Πρωτομαγιά και δεν δούλευε κανένας, απλά ήθελε ο διευθυντής να είμαστε μόνοι», είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου, αναφερόμενη στα περιστατικά που έχει βιώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο τέλος, απολύθηκα για αυτό τον λόγο», είπε εξηγώντας ότι δεν υπέκυψε στις απειλές που «ειπώθηκαν πολύ ξεκάθαρα». Μάλιστα, σημείωσε πως όταν είπε τι είχε συμβεί, της απάντησαν «έτσι είναι τα πράγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.