ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ ο φυλακισμένος δημοσιογράφος, Τζούλιαν Ασάνζ

Η δήλωση των ευρωπαϊκών σωματείων

Επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ ο φυλακισμένος δημοσιογράφος, Τζούλιαν Ασάνζ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε ομόφωνα να ανεκυρήχθει ο κρατούμενος από τις Βρετανικές Αρχές δημοσιογράφος Julian Paul Assange επίτιμο μέλος της και να του εκδώσει τιμής ένεκεν τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην εκστρατεία στήριξης του Assange, ιδρυτή των WikiLeaks, που διοργανώνει η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FNSI) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ/IFJ).

Η δήλωση των ευρωπαϊκών σωματείων

Η ιδέα είναι όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά σωματεία και ενώσεις δημοσιογράφων να χορηγήσουν τιμής ένεκεν δημοσιογραφική ταυτότητα στον Τζούλιαν Ασάνζ, ώστε στην εκδήλωση συμπαράστασης που διοργανώνει σήμερα 27/4 στη Ρώμη η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να προωθηθεί η ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ελευθερώστε τον Julian Paul Assange, επίτιμο μέλος των ενώσεών μας

Εμείς, οι υπογεγραμμένες ευρωπαϊκές ενώσεις και ενώσεις δημοσιογράφων, ενώνουμε τη φωνή μας με τη ΔΟΔ, καλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Julian Paul Assange και να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Έχουμε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης κράτησης του Assange στην ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και στα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων παγκοσμίως και προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εργαστούν ενεργά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Julian Paul Assange. Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ανακηρύσσουμε συμβολικά τον Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος των ενώσεών μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι επίτιμο μέλος της ένωσής μας #FreeAssangeNOW

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.