ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Το CNN προχώρησε σε μαζικές απολύσεις

Οι πρώτες περικοπές ξεκίνησαν την Τετάρτη (30/11) και ολοκληρώθηκαν χθες

ΗΠΑ: Το CNN προχώρησε σε μαζικές απολύσεις

Σε μαζικές απολύσεις προχώρησε το CNN με την αμερικανική βιομηχανία ειδήσεων να προετοιμάζεται για έναν ζοφερό χειμώνα.

Τόσο ο αμερικανικός γίγαντας ειδήσεων όσο και η αλυσίδα εφημερίδων στις ΗΠΑ «Gannett» ξεκίνησαν απολύσεις προσωπικού.

Απολύσεις δημοσιογράφων αναμένονται και σε άλλους μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

«Το CNN απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος που αντιμετωπίζει μια ευρύτατη γκάμα εταιρειών ΜΜΕ καθώς η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε ύφεση», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post».

Οι πρώτες περικοπές ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν χθες, με τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους στο CNN να υποστηρίζουν ότι ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους είτε δια ζώσης είτε μέσω Zoom.

«Είναι απίστευτα δύσκολο να πεις αντίο σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του CNN», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του CNN, Κρις Λιχτ, σε σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό την Τετάρτη και περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας «Washington Post».

Ο ίδιος μάλιστα περιέγραψε τις περικοπές ως «γροθιά στο στομάχι» .

Ο Κρις Σιλίτσα, ο οποίος εντάχθηκε στο CNN ως πολιτικός ρεπόρτερ και αρχισυντάκτης το 2017, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Washington Post» ότι απολύθηκε.

Η Σούζαν Γκλέισερ , αναλύτρια παγκόσμιων θεμάτων του CNN, είπε επίσης ότι ήταν «μία από τις πολλές» που σχολίαζαν πολιτικά θέματα κι έμεινε χωρίς δουλειά.

Από τη πλευρά της, η Ρέιτσελ Μετς , που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας, δεν δίστασε να δηλώσει ότι είναι «συντετριμμένη» που απολύθηκε πριν από ένα 24ωρο.

Εκτός από το CNN, και άλλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα σχεδιάζουν περικοπές προσωπικού στη διάρκεια του χειμώνα.

Η «NBCUniversal», η μητρική εταιρεία του αμερικανικού δικτύου NBC News και του MSNBC, αναμένεται να απολύσει υπαλλήλους με την έλευση του νέου έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Business Insider», αν και εκπρόσωπος του τμήματος ειδήσεων αρνήθηκε χθες να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και η μητρική εταιρεία του ABC News, Disney, η οποία σχεδιάζει περικοπές προσωπικού υπό την ηγεσία του Μπόμπ Ίγκερ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα ως διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Washington Post, εκτός από τα τηλεοπτικά δίκτυα και η μεγαλύτερη αλυσίδα εφημερίδων των ΗΠΑ «Gannett», προχωρά σε έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που αναμένεται να επηρεάσει περίπου 200 δημοσιογράφους – σε μεγάλες και μικρές εφημερίδες – τις επόμενες δύο ημέρες.

Η εταιρεία έχει ήδη απολύσει περίπου 400 υπαλλήλους τον Αύγουστο και πάγωσε τις προσλήψεις εκατοντάδων θέσεων εργασίας, όπως παραδέχτηκε ο εκπρόσωπός της, Λαρκ Μαρί Αντόν.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν την δουλειά τους ήταν η αθλητική δημοσιογράφος της εφημερίδας «USA Today», Ρέιτσελ Άξον, η οποία είχε εστιάσει το ρεπορτάζ της στη σεξουαλική κακοποίηση σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

«Είμαι ευγνώμων για όλους εκείνους που μου εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες τους», έγραψε η ίδια στο Twitter.

Δημοσιογράφος εντύπου που ανήκει στην «Gannett» δήλωσε στην «Washington Post» ότι και αυτός απολύθηκε μέσω Zoom.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με ευχαρίστησαν για την υπηρεσία μου και τα όσα μου είπαν, είναι για γέλια», είπε ο ίδιος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.