ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυριαρχία pronews.gr στην ελληνική ενημέρωση: 1 στους 3 Έλληνες βλέπει, ακούει και διαβάζει καθημερινά τις πλατφόρμες του pronews.gr (upd)

Πανελλαδικά στη δεύτερη θέση αναγνωσιμότητας αλλά στην πρώτη θέση της πραγματικής ειδησεογραφίας

Κυριαρχία pronews.gr στην ελληνική ενημέρωση: 1 στους 3 Έλληνες βλέπει, ακούει και διαβάζει καθημερινά τις πλατφόρμες του pronews.gr (upd)

Το pronews.gr βρέθηκε στην δεύτερη θέση επισκεψιμότητας και αναγνωσιμότητας μεταξύ όλων των ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας και τον μήνα Μάρτιο, βάσει των μετρήσεων της πλέον έγκυρης παγκόσμιας πλατφόρμας μετρήσεων επισκεψιμότητας, της Semrush.com για το TΟΡ 20 ιστοσελίδων, ανεξάρτητα κατηγορίας, της Ελλάδας.

Μια θέση που κατέχει σταθερά από το καλοκαίρι του 2023 (άλλωστε και τους δέκα μήνες από τους δώδεκα μήνες του 2023 βρισκόταν στην δεύτερη θέση) καταδεικνύοντας την εκρηκτική δυναμική του πλέον δυναμικού και διεισδυτικού στο κοινό, ενημερωτικού μέσου της χώρας.

Με αναγνωσιμότητα που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ των 35.000.000 και 42.000.000 σελίδων ανά μήνα, το pronews.gr έχει μια πανίσχυρη παρουσία και στα social media, όπου έχει 532.000 συνδρομητές-followers σε YouTube, Tik Tok, Facebook.com, “X”, Instagram και Telegram, ενώ σε ημερήσια βάση περισσότερα από 1,5 εκατ. βίντεο προβάλλονται από όλες τις πλατφόρμες του pronews.

Πλέον ένας στους τρεις ενήλικες Έλληνες σε καθημερινή βάση διαβάζουν, βλέπουν ή ακούν τις ειδήσεις από το pronews.gr, το pronewstv.gr (και τα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της DIGEA που το αναμεταδίδουν), το defencenet.gr και το ygeianews.gr.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι ενημερώνονται από την δέσμη των ηλεκτρονικών ΜΜΕ του DNM Group, (πλέον των έντυπων, Ελεύθερος Τύπος, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Πόλεμος & Ιστορία, Αμυντική Βίβλος κλπ.), χωρίς «παραμορφωτικούς φακούς», με «καθαρές» θέσεις, χωρίς παλινωδίες, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ψέματα και χωρίς να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και το κυριότερο χωρίς δεσμεύσεις.

Δίνουμε όλο το βάρος στην είδηση και δευτερογενώς στην ανάλυση της είδησης.

Τι σημαίνει αυτό: Δίνουμε πραγματικά δεδομένα και «τροφή για σκέψη» σε πολίτες, όχι κατευθυνόμενη «ενημέρωση» επηρεασμού των μαζών για ιδιοτελείς σκοπούς.

Όλο αυτό έχει τεράστιο κόστος σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος της υπόθεσης διότι το να λες την αλήθεια πάντοτε έχει κόστος: Πλήρης αποκλεισμός από τις κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες και το ίδιο ισχύει και για τις εξαρτώμενες από την κυβέρνηση, ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ.

Το ότι μοιράστηκαν 200 εκατ. ευρώ στις καμπάνιες του Covid-19 σε κάθε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα ή σε ψεύτικες εικονικές ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να εισπράξουν οι κυβερνητικοί επιτήδειοι, είναι από μόνο του σκάνδαλο.

Την ίδια στιγμή στην δεύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα της χώρας, το pronews.gr, με 17 εκατ. μοναδικούς αναγνώστες (μοναδικές IP συσκευών, βάσει στοιχείων της Google ) εντός και εκτός Ελλάδος το 2020 και άλλους τόσους το 2021, δεν δόθηκε «ούτε ένα ευρώ» (!), περιφρονώντας κατ’αυτό τον τρόπο, πρώτα και κύρια, τα εκατομμύρια των αναγνωστών του.

Και αυτό λέει πολλά. 

Εν πάση περιπτώσει εδώ ο «δρόμος» είναι δύσκολος (και ανώμαλος), αλλά δεν θέλουμε να είμαστε «ευχάριστοι» στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά χρήσιμοι στους πολίτες, την κοινωνία και την πατρίδα.

Κι εμείς θα είμαστε εδώ, όπως είμαστε εδώ περισσότερο επί 18 χρόνια, όταν όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί που στήνουν τις κομπίνες με την διαφήμιση σε εικονικές ιστοσελίδες και «τσεπώνουν» οι ίδιοι το χρήμα, όπως απέδειξε και η έρευνα ανεξάρτητης Αρχής, θα είναι παρελθόν. 

Θα είμαστε εδώ, προφανώς πιο φτωχοί, αλλά και πιο υπερήφανοι γιατί ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΜΕ, αλλά κάναμε αυτό που έλεγε η συνείδησή μας!

Καταληκτικά, έχοντας ήδη εισέλθει στον 19ο χρόνο της πρωτοποριακής, από όλες τις απόψεις, πορείας που ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2006 από το defencenet.gr, σας υποσχόμαστε ότι κάθε μέρα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, μέσα από τα λάθη μας και τις ατέλειές μας, σε μία αέναη προσπάθεια βελτίωσης αυτού που σε τελική ανάλυση είναι ένα προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά «προϊόν» με ψυχή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.