Δώρο δύο τελευταία τεύχη ΜΠΛΕΚ αλλά και συλλεκτικό τεύχος Πόλεμος & Ιστορία

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρο την έκτακτη ετήσια έκδοση «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» με το ισοζύγιο ισχύος Ρωσίας – ΗΠΑ και Ουκρανίας.

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση η οποία καλύπτει τις δύο άμεσα εμπλεκόμενες δυνάμεις στη σύγκρουση της ανατολικής Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ οι οποίες εκτός από δυνητικές αντίπαλες της Ρωσίας είναι και η αποθήκη όπλων για τους Ουκρανούς.

-Επίσης με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ δώρο δύο τεύχη του θρυλικού ήρωα ΜΠΛΕΚ. 

Ακόμα για τα τεύχη που θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα: Πόλεμος & Ιστορία – Φιλική Εταιρεία και για τα τεύχη ου θα κυλοφορήσουν στην επαρχία: Πόλεμος & Ιστορία – Σμύρνη 1919-1922.

Διαβάστε στο νέο τεύχος

MARDER-1A3: Αυτό είναι το «νέο» ΤΟΜΑ του ΕΣ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας για ανταλλαγή οχημάτων ΤΟΜΑ BMP-1 του ΕΣ με ΤΟΜΑ Marder από τα γερμανικά αποθέματα, αποτέλεσε μια απόφαση που αναβαθμίζει μεν την ισχύ του Στρατού, αλλά δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το που θα τοποθετηθούν τα 100 με 130 νέα ΤΟΜΑ.

Αυτό γιατί τα BMP-1 τα οποία θα προσφερθούν στην Ουκρανία υπηρετούσαν στην κρίσιμη ζώνη, από άποψη εθνικής ασφάλειας, της ΑΣΔΕΝ. 

  • ΗΠΑ-Ρωσία: H 4η μάχη του Ατλαντικού – Μαίνεται ο πόλεμος για τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών
  • ΠΑ & F-35: Πόσο «άτρωτο» θα είναι στο Αιγαίο το αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Αναζητώντας επειγόντως τον διάδοχο των C-130 
  • Leopard 2A6/A7, M1A2, T-90S/MS: «Σύγκρουση» θωράκων στην ανατολική Ευρώπη

  • S-70 Aegean Hawk: Το «μακρύ» χέρι του ΠΝ ενισχύεται
  • Σύστημα BUK: Ο εφιάλτης των Bayraktar

  • Τουρκικές αμφίβιες δυνάμεις: Τρομακτική ενίσχυση της δύναμης αποβάσεων 
  • Ευλογιά των πιθήκων: Η ξαφνική εξάπλωση και τα σενάρια για το… 2023

Το τηλεγράφημα Ζίμμερμαν έμελλε να μείνει στην ιστορία ως μια από τις κύριες αιτίες της εισόδου των ΗΠΑ στον Α’ ΠΠ με το πλευρό των συμμάχων κατά της Γερμανίας. Η αποκρυπτογράφηση του τηλεγραφήματος και η μετέπειτα δημοσιοποίησή του ήταν έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.