ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Συρίγος: «Προσεύχομαι για την μητέρα μου – Θέλω να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της»

«Δεν υπάρχει χώρα για άτομα με αναπηρία»

Ν.Συρίγος: «Προσεύχομαι για την μητέρα μου – Θέλω να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της»

Ο Νίκος Συρίγος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την καθημερινότητα της μητέρας του η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

“Θεωρώ ότι η μάνα μου κουβαλάει έναν πολύ μεγάλο σταυρό, ο οποίος είναι ασήκωτος. Και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κάνει ό,τι παλαιότερα στη ζωή της (σ.σ. λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας) είναι βάρος για όλους μας, κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος είναι εκεί δίπλα της από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα.

Ουσιαστικά εκείνος είναι που καθορίζει και τη ζωή της μάνας μου που δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Για εμάς είναι πολύ μεγάλος σταυρός” τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

“Επειδή η μάνα μου μας μεγάλωσε με έναν τέτοιο τρόπο που νιώθαμε ότι είναι παντοδύναμη, πολύ δραστήρια, είναι αυτό που ζητάω στις προσευχές μου κάθε βράδυ. Να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της”.

“Δεν υπάρχει χώρα για άτομα με αναπηρία. Η χώρα μας είναι ένας μεγάλος Καιάδας. Ρίχνουμε τους ανθρώπους με αναπηρία στον Καιάδα” υπογράμμισε, ακόμα, ο έμπειρος δημοσιογράφος στη νέα του συνέντευξη.

“Να πω ότι, όταν πήγα σε ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, τα χρήματα που μου είπαν να δώσω ήταν σαν να ήμουν εφοπλιστής. Και πάλι θα μου φαίνονταν πολλά.

Επίσης, να πω ότι τα ελάχιστα δημόσια κέντρα αποκατάστασης έχουν μια λίστα αναμονής που ξεκινάει από τώρα για να μπει ο άνθρωπος, αν μπει κι αν είναι τυχερός, έναν με ενάμιση χρόνο μετά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.