ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Reuters: «Οργή με τον νεοναζί του Αζόφ που μίλησε μέσα στην ελληνική Βουλή»

«Το βίντεο μαχητή του Αζόφ επισκιάζει την ομιλία του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή»

Reuters: «Οργή με τον νεοναζί του Αζόφ που μίλησε μέσα στην ελληνική Βουλή»

Με τίτλο «Το βίντεο μαχητή του Αζόφ επισκιάζει την ομιλία του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή» το πρακτορείο Reuters σχολιάζει με ρεπορτάζ τις εικόνες ντροπής που εκτιλύχθηκαν χθες (07/04), με ευθύνη της κυβέρνησης και του προεδρείου του κοινοβουλίου.

«Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, προκάλεσε οργή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίστηκε ως Έλληνας μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ της Ουκρανίας εμφανίστηκε σε βίντεο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζελένσκι έδειξε ένα βίντεο με μήνυμα ενός άνδρα που αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος του τάγματος Αζόφ, μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής που τώρα ανήκει στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας. “Σας απευθύνομαι ως Έλληνας στην καταγωγή. Είμαι ο Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε κατά των Ναζί… Συμμετέχω στην άμυνα της Ουκρανίας μέσω του τάγματος Αζόφ”», είπε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ιδήσεων.

Το ρεπορτάζ του Reuters συνεχίζει:

Ο Ζελένσκι, ο οποίος προσκλήθηκε να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχτηκε χειροκροτήματα από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Όμως το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια οργισμένη αντίδραση από τα αριστερά κόμματα.

Λίγο μετά την ομιλία, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το περιστατικό ήταν πρόκληση. «Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Αλλά οι Ναζί δεν μπορούν να έχουν λόγο στο κοινοβούλιο», έγραψε στο Twitter. Το tweet του είχε κερδίσει περισσότερα από 3.900 like μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι το μήνυμα ενός μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν «λανθασμένο και άστοχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.