ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε το μακελειό στη ναυτιλιακή – «Αφού σκότωσε την ιδιοκτήτρια, σκότωσε και τον γαμπρό της»

Ο 76χρονος Αιγύπτιος εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας, σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε το μακελειό στη ναυτιλιακή – «Αφού σκότωσε την ιδιοκτήτρια, σκότωσε και τον γαμπρό της»

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, έγινε το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2), όταν ένας 76χρονος Αιγύπτιος εισέβαλε στα γραφεία, σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.  

Χαρακτηριστικά, το BBC κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς σε ναυτιλιακή εταιρεία, μεταξύ αυτών και του δράστη, διευκρινίζοντας πως «ο ύποπτος βρέθηκε δίπλα σε κυνηγετική καραμπίνα, η οποία εικάζεται πως χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς».

«Ο ένοπλος άνδρας μπήκε στο κτίριο, πυροβόλησε κατά των υπαλλήλων και μετά σκότωσε δύο άνδρες και μία γυναίκα, αφού ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό του.

Αυτόπτης μάρτυρας, που ταυτοποιήθηκε ως εργαζόμενος της εταιρείας, είπε στους δημοσιογράφους έξω από τον χώρο πως άκουσε τους δύο πρώτους πυροβολισμούς και έτρεξε προς τα σκαλιά, για να δει τι συμβαίνει όταν είδε δύο άτομα να κατεβαίνουν προς τα κάτω και να λένε πως είναι ο δράστης με το όπλο, πυροβολάει».

«Βεβαίως, άρχισα να τρέχω προς τα έξω στην πλευρά του κήπου και κατάφερα να ξεφύγω από την πίσω πόρτα του γκαράζ» συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας για το αιματηρό περιστατικό στη Γλυφάδα, τον οποίο επικαλείται το BBC.

Το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου κλείνει προσδιορίζοντας τον δράστη του περιστατικού, προσθέτοντας πως αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες διατηρούν γραφεία στη Γλυφάδα.

Την ίδια ώρα, το France 24 σε σχετικό του δημοσίευμα επισημαίνει πώς ο δράστης στη Γλυφάδα μπήκε στο κτίριο της ναυτιλιακής εταιρείας, σκοτώνοντας τρία άτομα στον πρώτο όροφο προτού ταμπουρωθεί.

«Αφού σκότωσε την ιδιοκτήτρια, ο δράστης σκότωσε και τον γαμπρό της, ο οποίος είναι και ο συνιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 10:11 το πρωί τοπική ώρα για το περιστατικό, από έναν υπάλληλο εντός του κτιρίου» αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα του γαλλικού μέσου.

Επικαλούμενο τη δήλωση της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίας Δημογλίδου, το France 24 υπογραμμίζει πως «ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο με ένα όπλο δίπλα του, με το οποίο πιθανότατα αυτοκτόνησε».

Το δημοσίευμα «κλείνει» με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στη Γλυφάδα, καθώς και με το προφίλ της ναυτιλιακής εταιρείας. Το France24 για το περιστατικό στη Γλυφάδα

Αντίστοιχα, η βρετανική «Independent», μεταδίδοντας την είδηση, προσδιορίζει ως δράστη της επίθεσης στη Γλυφάδα με τους τέσσερις νεκρούς, έναν 76χρονο πρώην εργαζόμενο της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων επικαλούμενο το Reuters, πως η Αντιτρομοκρατική μπήκε στο κτίριο της εταιρείας ενώ συνεχίζει πως «ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, είναι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης».

Το δημοσίευμα προσθέτει, παράλληλα, πως «πυροβολισμοί, εκτός αν μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες σχετικές με συμμορίες, είναι αρκετά σπάνιοι στην Ελλάδα, η οποία έχει αυστηρούς νόμους ως προς την οπλοκατοχή».

Υπενθυμίζεται πως από το τραγικό περιστατικό στη Γλυφάδα, η τελευταία μαζική επίθεση μετά τα όσα έγιναν το 2009 σε σχολή του ΟΑΕΔ, πέθαναν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο 76χρονος ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.