ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία»

«Αφού μίλησε για εθνικό κίνδυνο γιατί καταστράφηκε ο φάκελος;»

Ν.Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία»

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και δη της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, ήταν -όπως αναμενόταν- το επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

“Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία που επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση;”, ήταν το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα;

  • Η κατάρρευση της Οικονομίας (31%, 7.442 Votes)
  • Η Τουρκία (9%, 2.191 Votes)
  • Οι παρακρατικές δράσεις (υποκλοπές κλπ.) (6%, 1.342 Votes)
  • Η εγκληματικότητα (3%, 812 Votes)
  • Η διαφθορά (25%, 5.893 Votes)
  • Η παράνομη μετανάστευση (25%, 6.022 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.702

Loading ... Loading ...

Με το σκάνδαλο της παρακολούθησής του να βρίσκεται στο προσκήνιο, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για “επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία”, ενώ μνημόνευσε τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις μετά την αποκάλυψη, το “όλα στο φως” που, όπως είπε, “έχει μετατραπεί για πολιτική του ασπίδα σε ‘όλα στο σκοτάδι”.

Στην ομιλία του έθεσε ως δεδομένους τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, που ξεκίνησε όπως υποστήριξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόλις λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρθηκε και στην αείμνηστη Φώφη Γεννήματα, που ήταν υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι ο θάνατός της “ανέτρεψε τα σχέδιά τους”.

Διερωτήθηκε για τους λόγους που καταστράφηκε ο φάκελος με τα αρχεία παρακολούθησής του, δηλώνοντας πως “αν υπήρχε σήμερα ο φάκελος, θα ρωτούσαμε ‘τι βρήκαν”, διαψεύδοντας τα περί “εθνικού κινδύνου”.

Τέλος, έκανε λόγο για “στρατηγική πλήρους συγκάλυψης” του σκανδάλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας ένα βασικό ζήτημα για τη νόμιμη άρση απορρήτου με την οποία “ο ελληνικός λαός θα μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί”.

“Είναι ευθύνη του αν θέλει την πολιτική σταθερότητα να το κάνει. Εδώ κρίνεται η αξία ενός πολιτικού προσώπου”, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές τις πρακτικές να γίνουν καθημερινότητα”.

Η “τερατογένεση” και ο “Μεγάλος Αδελφός” του Όργουελ

Τη φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και την “τερατογένεση” σε περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να απαντήσει, ρωτώντας: “Τι θέλει να πει ο ποιητής με τον όρο ‘τερατογένεση'”, λέγοντας ότι “Ελλάδα έχει μακρά εμπειρία από αυτές”.

“Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ‘65; Θυμάστε το ‘89 και το ειδικό δικαστήριο; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξη μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας.

Καταβάλλετε αγωνιώδεις προσπάθειες για να αλλοιώσετε την ιστορία, αλλά υπάρχει ιστορική μνήμη. Εμείς δεν πρωταγωνιστήσαμε σε καμία τερατογένεση. Ήσασταν ο θύτης και ήμασταν το θύμα. Γι’ αυτό είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου”, πρόσθεσε.

Ενώ για τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πριν την απομάκρυνσή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στο βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ “Ο Μεγάλος Αδελφός”.

“Αν ζούσε ο Όργουελ για να ξαναγράψει το βιβλίο, θα μπορούσε να γράψει για τον “μεγάλο ανιψιό”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε εκ νέου το δίλημμα για τις εκλογές: “Δημοκρατική ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή ανοχή στον καθεστωτισμό, στον λαϊκισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει την παράταξη “για μια νέα εποχή και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε”.

Συνέχισε λέγοντας ότι το σλόγκαν «Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα», που διαφήμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, στην πραγματικότητα σημαίνει «Ασυνέπεια – πισωγύρισμα – αστάθεια».

«Βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη. Ενός απόλυτα συγκεντρωτικού, κλειστού και αδιαφανούς συστήματος ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η παράταξη που θεμελίωσε τη δημοκρατία στον τόπο δεν συναινεί, δεν διαπραγματεύεται, δεν αποδέχεται το πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων για να ενισχύσει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή χάος”», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

“Πυρά” κατά Ερντογάν

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στην Τουρκία όπου είπε ότι η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι μια χίμαιρα καλώντας την Ελληνική κυβέρνηση να συμβάλει πρωταγωνιστικά στην νέα αρχιτεκτονική σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορεί να λείπει το εμπάργκο όπλων. Δεν νοείται οι ευρωπαϊκές χώρες, οι εταίροι μας, να συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Επίσης μετά τις κυπριακές εκλογές, θα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για την επίλυση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Ερντογάν δεν πρέπει να μείνει σε χλωρό κλαδί. Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.